sunsao Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 (edited) Witam serdecznie wszystkich użytkowników :icon_smile: Niedawno zakupiłem (używaną) replikę g36ke. Dawny właściciel kupił ją tu -http://redberet.pl/p...epliki-asg.html Mam z nią problem. Wiem, że bateria ma tzw. efekt pamięci ale nie o to chodzi. Gdy naładuje baterię i zostawię karabin w domu to bateria trzyma i bron strzela ( w domu, w celu sprawdzenia) normalnie, nie ma problemu. Lecz gdy wyjdę na dwór ( teraz gdy jest ujemna temperatura) to broń działa około 10-15 minut, a później przestaje strzelać, słychać tylko lekkie stuknięcie po naciśnięciu spustu. Podobno to bezpiecznik, który odłącza elektrykę ( czy coś tam) gdy temperatura podzespołów albo baterii ( nie pamiętam dokładnie ) jest w krytycznej temperaturze. I mam pytania: a) czy to naprawdę taki bezpiecznik? b) czy mogę usunąć ten bezpiecznik by broń strzelała w niskich temperaturach?j jeśli się mylę proszę o wyjaśnienie mi tego problemu, dodam, że gdy przyjdę do domu broń nadal nie działa. Muszę podłączyć baterię i trochę podładować aż będzie ciepła ( powyżej temp pokojowej) pozdrawiam serdecznie PS.. Jeśli pomyliłem dział bardzo przepraszam i proszę o przeniesienie. Edited January 26, 2013 by sunsao Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 a) To nie bezpiecznik b) Powinieneś, najelpiej wymień odrazu całe okablowanie na niskooporowe (koszt +-10-15PLN) Po tym co napisałęś prawdopodobnie bateria jest już padnięta. Quote Link to post Share on other sites
sunsao Posted January 26, 2013 Author Report Share Posted January 26, 2013 Czyli to nie jest zależne od temperatury? Nic nie zamarza? To oznacza, że gdy będzie cieplej to i tak będzie przestawała strzelać? Co do okablowania to są to specjalne kable ze sklepów asg czy wystarczy, że podpytam w elektrycznym? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 Bateria jest porostu zużyta, zamarznąć może ci jedynie gumka hu i oring głowicy tłoka ale nie po 10-15 minutach. Idziesz do sklepu elektronicznego i pytasz o kable głośnikowe 1,5mm^2 lub do modelarskiego gdzie pytasz o modelarskie. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted January 26, 2013 Report Share Posted January 26, 2013 w niskich temperatrach baterie nimh przestaja pracowac poprawnie Quote Link to post Share on other sites
maciowalczak Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Popieram przedmówcę - jak jest mocno na minusie Ni-MH nie wytrzymują. A z tego co czytam bateria w twoich rękach ma do tego prawo jeśli ją ładujesz na temperaturę. Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Rozwiązaniem twojego problemu będzie kupno akumulatora typu Li-po. Jednak do niego potrzebujesz jeszcze odpowiedniej ładowarki (od 100 do 150zł) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts