Reegz Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Witam. Chciałbym kupić replikę Barretta m82a1 CQB, lecz nie wiem jeszcze 2 ważnych rzeczy. 1. Jaką długość ma wersja CQB ? W temacie o tej replice była mowa tylko o wersji długiej gdzie lufa wew. miała 800mm. 2. Zakładamy, jakbym kupił Barretta z dłuższą lufą, i zamiast wsadzenie do niej lufy 800 mm dałbym, preckę 650mm to coś by się stało, gdyby kulka przelatywała tą chwilę bez lufy wewnętrznej, mimo to że będzie nadal w lufie ? Pozdrawiam. Ps. Nie wiedziałem w jaki dział to wsadzić, więc wrzucam tutaj. Quote Link to post Share on other sites
wilkosz Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Witam. Chciałbym kupić replikę Barretta m82a1 CQB, lecz nie wiem jeszcze 2 ważnych rzeczy. 1. Jaką długość ma wersja CQB ? W temacie o tej replice była mowa tylko o wersji długiej gdzie lufa wew. miała 800mm. 2. Zakładamy, jakbym kupił Barretta z dłuższą lufą, i zamiast wsadzenie do niej lufy 800 mm dałbym, preckę 650mm to coś by się stało, gdyby kulka przelatywała tą chwilę bez lufy wewnętrznej, mimo to że będzie nadal w lufie ? Pozdrawiam. Ps. Nie wiedziałem w jaki dział to wsadzić, więc wrzucam tutaj. gdzie ty widziałes lufe wew 800mm one wstandardzie maja 650 mm Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 przy lufie 800mm kulka będzie hamowana w lufie dlatego należało by dać krótsza gdyż cylinder typu 0 w gb v.2 nie ma takiej pojemności żeby "wdmuchać" do lufy powietrze które wypełniło by ją do końca przy gb v.2 i cylindrze typ 0 nie dałbym dłuższej lufy niż 550mm, chyba że uda ci się wstawić tam gearbox v.2 long wtedy można spokojnie wstawić tam 650m. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Taka drobna dygresja. Czy BU na V2 jest wstanie dać taką ilość powietrza aby obsłużyć lufę 800mm??? Bo osobiście mam wątpliwości! A propo V.2 i lufy - tak typ 0 - obsłuży 800mm. Pozdrawiam. Stąd uważam, że replika ma lufę 800mm. Czyli nic się nie stanie jak to tej dłuższej wersji wstawię 650mm zamiast tych 800 ? Quote Link to post Share on other sites
Tomaszek123 Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Długość lufy wewnętrznej to 670mm. Quote Link to post Share on other sites
Reegz Posted January 27, 2013 Author Report Share Posted January 27, 2013 Ok to już wszystko wiem :). Dzięki panowie za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 @ Speedy - Policzmy: 3.02*3.02*3.14*800=22,9cm3 Cylinder BU typ 0 idealnie szczelny pompuje 23-25cm3. Zatem przy idealnym złożeniu, gdzie nie ma przedmuchów jest idealno. Why ? Bo cylinder musi mieć zapas 1-2cm3 ponieważ są minimalne straty między kulką ,a lufą (w końcu nie mają takich samych średnic). Co zresztą zostało potwierdzone w praktyce - dlatego napisałem to co zacytował Reegz. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts