matrixboy_98 Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 (edited) Jak myślicie czy ten kolimator sprawdzi się do MP5K i czy nie bedzie za duzy. Bedzie to mój pierwszy celownik, więc jeszcze nie wiem czy będzie dobry. Prosze o waszą pomoc. Jeśli macie jakieś inne sugestie co do wyboru kolimatora na MP5K to prosze pisać :icon_wink: Link do kolimatora : http://gunfire.pl/product-pol-1152193631-Kolimator-Aimpoint-CompM2-montaz-niski.html Edited January 29, 2013 by matrixboy_98 Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Ogolnie to Aimpointy ACM nie mają zbyt dobrych opinii na forum. Ale ujdzie, musisz do niego kupić jeszcze szynę RIN na MP5/G3 i będzie git. Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted January 29, 2013 Author Report Share Posted January 29, 2013 Ogolnie to Aimpointy ACM nie mają zbyt dobrych opinii na forum. Ale ujdzie, musisz do niego kupić jeszcze szynę RIN na MP5/G3 i będzie git. No ale jak bede dbal i ten tego xD to ile mi wytrzyma? Ten złe opinie są spowodowane wygodą użytkowania czy trwałoscia? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Trwałością. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Kolorem szybek... Też. Quote Link to post Share on other sites
PitBear Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 (edited) Trwałością, kolorem szybek, widocznością i wyraźnością punktu celowniczego.... Generalnie jest kiepsko. Jedynie co daje radę, to ponoć kopia od G&P. Do kupienia na WGC Shop w rozsądnej kasie. Na MP5K kup sobie niską szynę RIS i jakiś mały kolimator - coś w stylu Docter Sight. Kiedyś na MP5 PDW miałem zamontowany kolimator Hawke Hawke Sport 1x30 z Militariów i dawał radę. Niestety obecnie jest niedostępny. Jeśli masz możliwość to przed zakupem sobie obejrzyj kolimator - włącz, popatrz przez niego. Chińskie produkty mają to do siebie, że dwa - na pierwszy rzut oka identyczne - mogą znacznie różnić się jakością wykonania. Edited January 29, 2013 by PitBear Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Albo można kupiś otwarty kolimator. Ja mam takie 2 (jeden od krakmanów a drugi z allegro) i oba bardzo dobrze działają i nie starszne im deszcze czy śnieg. Chodź koli od krakmanów ma ładniejsze znaki celownicze (praktycznie brak duchów), a koli z allegro jest wykonane lepiej (większe ścianki wokół szybki). Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 SZersze ścianki naokoło szybki to raczej wada niż zaleta... Quote Link to post Share on other sites
Jankus Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Są wyraźnie szresze i grubsze. Ale ogólnie komfort strzelania jest bardzo dobry. Chodź koli z allegro (o czym zapomniełem napisać) strasznie przebarwia na niebiesko od strony strzelca. A od strony ofiary wygląda jak tafla czerwonego szkła. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted January 29, 2013 Report Share Posted January 29, 2013 Tak, kupując te chińskie otwarte (których jestem fanem i zwolennikiem) warto wybrac sobie sztukę spośród kilku. Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 A może EoTecha? Jeśli tak to jaki model (chodzi mi o wygląd) Może ten? http://gunfire.pl/product-pol-1152190088-Kolimator-typu-ET-552-BLACK.html Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 A może w końcu poszukaj po forum. To nie jest dział szybkie pytanie szybka odpowiedź,a tematy o chińskiej optyce są ciągle wałkowane. Quote Link to post Share on other sites
matrixboy_98 Posted January 30, 2013 Author Report Share Posted January 30, 2013 Dzieki za rady - są bardzo pomocne (gdybym mógł zmienić kolor na czerwony to bym to zrobił) Quote Link to post Share on other sites
mike88 Posted January 30, 2013 Report Share Posted January 30, 2013 http://www.military.pl/kolimator-pistoletowy-swiss-arms-mini_9129t Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts