Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Replika na początek

Recommended Posts

Witam!

Bywałem już trochę na spotkaniach Airsoft'owych z pożyczoną repliką i postanowiłem kupić własną. Mój budżet to niestety 400zł. Mundur już mam więc z tym problemów nie będzie. Fajnie gdyby miała szyne tak aby kiedyś zamontować u góry optyke. Zależy mi też na tym aby była w miarę wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne i na tym aby potem można ją ewentualnie stuningować :icon_smile: Teren w jakim będzie używana to głównie średnio zabudowany i leśny. Jeżeli da się znaleźć replikę która sprosta moim oczekiwaniom to poproszę o nazwę i ewentualnie linka do jakiegoś sklepu internetowego z nią :icon_biggrin: Z góry dziękuję :icon_smile:

Pozdrawiam

Edited by Ahm3d

Ciężko będzie za 400 zł żeby to była super replika. Najtańsza, godna polecenia to CM.028 orisowany (lub wersja bez szyn): http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmowe_aeg/cm_028a_tactical.html . Po za tym przejrzyj ofertę sklepu taiwangun, gunfire, zbrojownia. Jeżeli to ma być z szynami to polecam G36 od JG za 450 zł, jest z plastiku (jak oryginał), ale wytrzymuje dużo. A więc tak: szukaj replik od Cymy od CM.028 wzwyż (unikaj wersji S-kolby się szybko łamią), dobre są też G36 i MP5 od JG; niepolecane repliki to wszelakie repliki elektryczne do 200 zł z plastikowymi gearboxami, SIGi od JG. Ale od siebie w tej cenie polecam G36 od JG, mimo, że ją lekko przekracza.

A najważniejsze: masz dobrą ochronę oczu?

Edited by korpus

Witam!

Bywałem już trochę na spotkaniach Airsoft'owych z pożyczoną repliką i postanowiłem kupić własną. Mój budżet to niestety 400zł. Mundur już mam więc z tym problemów nie będzie. Fajnie gdyby miała szyne tak aby kiedyś zamontować u góry optyke. Zależy mi też na tym aby była w miarę wytrzymała na uszkodzenia mechaniczne i na tym aby potem można ją ewentualnie stuningować :icon_smile: Teren w jakim będzie używana to głównie średnio zabudowany i leśny. Jeżeli da się znaleźć replikę która sprosta moim oczekiwaniom to poproszę o nazwę i ewentualnie linka do jakiegoś sklepu internetowego z nią :icon_biggrin: Z góry dziękuję :icon_smile:

Pozdrawiam

Racz przejrzeć ofertę sklepów (listę sklepów masz obok przycisku "Forum"), znajdź to co Ci się podoba i wróć tutaj wtedy. Do tego czasu zamykam (jak już coś znajdziesz to napisz na PW, a temat odblokuję).

Ciężko będzie za 400 zł żeby to była super replika. Najtańsza, godna polecenia to CM.028 orisowany (lub wersja bez szyn): http://www.taiwangun...a_tactical.html . Po za tym przejrzyj ofertę sklepu taiwangun, gunfire, zbrojownia. Jeżeli to ma być z szynami to polecam G36 od JG za 450 zł, jest z plastiku (jak oryginał), ale wytrzymuje dużo. A więc tak: szukaj replik od Cymy od CM.028 wzwyż (unikaj wersji S-kolby się szybko łamią), dobre są też G36 i MP5 od JG; niepolecane repliki to wszelakie repliki elektryczne do 200 zł z plastikowymi gearboxami, SIGi od JG. Ale od siebie w tej cenie polecam G36 od JG, mimo, że ją lekko przekracza.

A najważniejsze: masz dobrą ochronę oczu?

Co do Tacticala to patrząc na parametry to wygląda na bardzo dobrego, ale ta szyna górna tak trochę daleko i ciężko by było celować koli gdyby tam było zamontowane. Możliwe że wezmę właśnie to g36 od JG ale proszę żebyście mi jeszcze te porównali^^ Co do ochrony oczu to mam gogle x800 i według mnie są wytrzymałe :D

Pierwszy tak jak wyżej, a drugiego nie może znaleźć ;d

I powiedzcie mi proszę, co sądzicie o tej:

http://gunfire.pl/product-pol-1152199155-Replika-karabinka-szturmowego-DG02.html

czy jednak lepiej brać

http://gunfire.pl/product-pol-1152189535-Replika-karabinu-szturmowego-JG608.html ?

Jeżeli w CM.028 Tactical nie podoba Ci się tak daleko szyna to tylko G36, eMki za taką cenę to najczęściej full plastik, szybko się rozwalają i zwykle strzelają bliżej niż odległość na którą byś nią rzucił. A z tym tacticalem nie jest tak źle, kolega miał tam kolimator i nie przeszkadzało w celowaniu, jeżeli wolisz AK to ten, jak Gietę to od JG.