gloomer Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Witam Mam Kawaszka boyia z GB cymy na pokładzie i wydaję mi się, że mam trochę problem z fpsami. Oto moja konfiguracja m120 guarder głowica cylindra deep fire dysza AK Deep fire cylinder deep fire komora HU Boyi + gumka zielona G&G Wyciągam 400fps na tym zestawiku. Wiem, że nie mam do końca szczelności na głowicy cylindra bo po prostu nie miałem dobrych uszczelek ale i tak będę zmieniał tłok z głowicą tłoka więc luz. Mam wrażenie jakbym coś tracił na odcinku HU i dysza ale po zmianie komory na metal Cymy to w ogóle miałem 200 fps. Jakieś rady? Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 Za krótka dysza. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 (edited) Kurde faktycznie i to przez to miałem 200 fps na komorze cymowskiej. To dysze cymowe mają 20,7mm długości? A jak je przymierzałem to jakoś nie było widać, że moja jest za krótka, a czy przypadkiem czy nie muszę, też zmienić głowicy cylindra? P.S to długa dysza zgra się z komorą boyica? Edited January 31, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted January 31, 2013 Report Share Posted January 31, 2013 (edited) Wstaw dłuższą dyszę, i sprawdź. Wymiana komór to ledwie chwila. I możesz zrobić test papierka. Bierzesz papierek o boku ok. 1cm, i kładziesz na wlocie kulek do komory hu (replika oczywiście do góry nogami), i strzelasz na sucho. Jeśli go podrywa, to znaczy że się dysza nie uszczelnia. Jeśli głowica cylindra jest szczelna, to nie ma potrzeby zmiany. Edited January 31, 2013 by Winiacz Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 31, 2013 Author Report Share Posted January 31, 2013 Tylko kupować dyszę żeby coś nie wyszło to trochę taka lipa. Jutro spróbuje zrobić test papierka i będę próbować wstawiać stockową dyszę jak coś będzie nie tak. Głowice cylindra mam szczelną ale po prostu chodzi o długość prowadnicy dyszy. Czy ktoś wie jaka dysza podpasuje? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Dysza dłyga SHS: http://azteko.pl/shs-dluga-aluminiowa-doszczelniona-dysza-do-ak-p-1808.html Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted February 1, 2013 Report Share Posted February 1, 2013 Cyma ma 19,7mm. Boyi 20,7mm. Sprawdź docisk komory do GB. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 1, 2013 Author Report Share Posted February 1, 2013 No to mam komore boyia i tutaj jest problem najwidoczniej.no że chyba 0,02mm naprawdę tyle tutaj odgrywa.docisk jest dobry. Test papierka wykazał nieszczelność bo miota nim jak szatan, no cóż nie pozostaje nic innego jak kupno dłuższej dyszy, a dalej zobaczymy co będzie. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Ok długa dysza wmontowana w gb strzykawka, metalowa komora cymy też jest. Teraz na chińskiej gumce mam 400 fps (na zielonej G&G 10fps mniej) na jednym łożyskowaniu (na prowadnicy) a spring to sp120 tylko nie wiem czy on jeszcze świeży jest. Poprawny wynik? Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Skoro wcześniej miałeś 400fps mimo nie szczelności, no to na szczelnej replice powinno być więcej ? Czyli na chłopski rozum wynik, średni... Sprawdzałeś test szczelności od "tłoka" do wylotu lufy ? Czy tylko na zestawie cylindra ? Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 (edited) Z tego wszystkiego zapomniałem ile efów wcześniej miałem bo tak mnie ten ak męczy. Rozumiem, że mam przytknąć komorę do GB i wepchnąć tłok w cylinder? Jakiś ten kawasz dla mnie jest nielogiczny po prostu... P.S teraz jak sięgnę pamięcią to wydaje mi się, że miał mniej fps. I jedno pytanie czy jakbym dołożył łożyskowanie na głowicę tłoka to jest możliwość wyciągnięcia 20fps? Edited February 22, 2013 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Witam Mam Kawaszka boyia z GB cymy na pokładzie i wydaję mi się, że mam trochę problem z fpsami. Oto moja konfiguracja m120 guarder głowica cylindra deep fire dysza AK Deep fire cylinder deep fire komora HU Boyi + gumka zielona G&G Wyciągam 400fps na tym zestawiku. Wiem, że nie mam do końca szczelności na głowicy cylindra bo po prostu nie miałem dobrych uszczelek ale i tak będę zmieniał tłok z głowicą tłoka więc luz. Mam wrażenie jakbym coś tracił na odcinku HU i dysza ale po zmianie komory na metal Cymy to w ogóle miałem 200 fps. Jakieś rady? To się zdecyduj ;/ Z tego wszystkiego zapomniałem ile efów wcześniej miałem bo tak mnie ten ak męczy. Rozumiem, że mam przytknąć komorę do GB i wepchnąć tłok w cylinder? Jakiś ten kawasz dla mnie jest nielogiczny po prostu... P.S teraz jak sięgnę pamięcią to wydaje mi się, że miał mniej fps. I jedno pytanie czy jakbym dołożył łożyskowanie na głowicę tłoka to jest możliwość wyciągnięcia 20fps? Posłuże się tu fotką troche z innym GB i komorą. A więc: Szkielet ma wsadzony zestaw cylindra, z popychaczem, zapiętym na sprężynke ! Wtedy dysza jest wysunięta na maxa. Na dyszę delikatnie nasuwasz komore i dociskasz ją do połówki szkieletu. Staraj się to zrobić osiowo ! Palcem wskazującym prawej ręki zatykasz lufe. Lewą ręką popychasz tłok. Opisz tutaj co się dzieje... Bardziej łatwiej nie potrafiłem... srr. Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Ok jutro będę kombinowal co do tego testu i właśnie wiedzialem jak go wykonać.kurde co do tych fpsow to już po prostu zrobił mi się mętlik ale nie ma co krzyczeć na człowieka xd. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Poddałem się, nagle okazało się, że dysza jest zbyt długa do komory Cymy i mi kulki mieli. Replika leci na serwis niech mi tam wszystko zrobią na tip top ja nie mam siły. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 Ok już wiem o co chodzi. Ludzie pamiętajcie jak przenosicie GB Cymy do Boyia to wraz z komorą. Zamontowałem stock dyszę i wszystko jest ok ale jest ona nieszczelna więc w tygodniu wrzucę dyszę krótką. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts