Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

M4a1 firmy JG vs M4a1 firmy G&G

Recommended Posts

Witam, mimo że zaczynam przygodę z ASG to już wybrałem sobie co mam kupić, ale nie daje mi spokoju jedna rzecz. Którą z replik wybrać

M4a1 JG: http://gunfire.pl/pr...82-JGF6615.html

czy

M4a1 G&G: (podam co jest napisane bo coś nie wyświetla właściwego linku ;D)

Karabinek M4A1 to z pewnością jeden z najpopularniejszych modeli ASG. M4A1 Carbine w wersji Combat Machine od droższych modeli G&G GR16 różni materiałem z którego wykonano zewnętrzne elementy oraz brakiem lufy precyzyjnej. Metal zastąpiono równie mocnym kompozytem, a dzięki temu obniżono koszty. Z metalu wykonano: selektor ognia, rura gazową, spust i jego osłona, uchwyty do montażu pasa nośnego, dźwignia przeładowania, pałąk kolby oraz przyrządy celownicze. Ze wzmacnianego ABS'u zrobiona jest kolba chwyt pistoletowy, osłona lufy, korpus broni. Lufę zewnętrzną wykonano z metalu. Rozkładana kolba nowego wzoru posiada 6 pozycji blokowania.

Największe zalety w skrócie:

- wzmocniony gearbox

- wzmocnione stalowe zębatki

- silnik Hi-Torque

- metalowe łożyska ślizgowe 8mm

- stalowa prowadnica sprężyny

- kierunkowa głowica tłoka

- pełna kompatybilność magazynków z CA, TM oraz innych wiodących producentów

Specyfikacja:

Gear Box: Wersja 2

Magazynek: 450 Kul

Długość: 790/885mm

Długość lufy: 363mm

Waga: 2400g

Wykonanie: Kompozyt + Metal

Hop Up: Regulowany

Paczka zawiera: AEG, Instrukcja, Magazynek hi-cap, Wycior do lufy, Mała paczka kulek G&G

Szybkostrzelność teoretyczna: 15 strz/sek

Zmierzona prędkość wylotowa: 320 Fps

Gwarancja: 12 miesięcy

Każdy AEG przechodzi dokładny przegląd oraz testy na chrono, czego dowodem są stickery na gear boxach!

Pomiary prędkości wylotowej uzyskane za pomocą chronometru Guarder Speeder 2000.

Na repliki AEG sprzedawane w naszym sklepie udzielana jest 12 miesieczna gwarancja.

Wiem, wiem

-Weź kałacha, pozbieraj i kup coś droższego

Ale ja chce którąś z tych

Czytałem że emki G&G są dobre ale firma JG generalnie jest lepsza no i mam dylemat.

P.S. Jeżeli był taki temat to poproszę o link i o usunięcie tego artykułu. Z góry dziękuje.

JG nie jest firmą lepszą od G&G gdzieś to wyczytał? Zresztą G&G funkcjonuje jako producent replik klasy I a JG klasy II.

G&G w stocku zapewni na bank mniejszą awaryjność i lepsze spasowanie części, a podatność na tuning jest mniej więcej ta sama.

G&G przy mniejszych FPS będzie miało osiągi porównywalne z JG a nie będzie płaczu z pluszakami w CQB.