DisasterXxX Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 (edited) Witam! Niedawno zakupiłem replikę M4 S-system GFG09 >>> http://moda.allegro....955975175.html. Kupiłem ją jako nową z allegro. Osoba sprzedająca replikę twierdziła, że była ona nie używana. Po naładowaniu baterii i zamontowaniu w replice, okazało się, że wystrzeliwuje ona dwie kulki na raz, zarówno na semi jak i na auto, ze zmniejszoną siłą. Testowałem na innej baterii i magazynku, wciąż to samo. Replika posiada gwarancję. Osoba od której ją kupiłem nie przyjmuje zwrotu. Czym może być to spowodowane? Czy może być to wina gumki Hop-up? Co mam robić? http://allegro.pl/m4...2955975175.html Często wylatują po dwie kulki, aczkolwiek zdarza się, że replika wystrzeli jedną kulkęi ta w miarę jakoś leci. Dodam jeszcze, że często kulki samoczynnie wypadają z lufy bez naciskania spustu. Edited February 3, 2013 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
Marrtinez Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Popraw linki. Prawdopodobnie wina gumki. Sprawdź czy się przypadkiem nie podwinęła, załóż ją raz jeszcze. Jak nie pomoże, to wymień na którąś z polecanych (zielona G&G, Systema). Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 wymieniając gumkę hu nie stracisz gwarancji, plomba jest na szkielecie. Kombinuj z gumką i komorą - mizerna gumka lub dystanser, to jest najpewniej przyczyną. Quote Link to post Share on other sites
szumitek Posted February 3, 2013 Report Share Posted February 3, 2013 Sprawdź na lepszych kulkach (niektóre tanie mają mniejszą srednicę np. te na R), jak nie pomoże wymień gumkę, stockowa i tak jest do bani, jeśli masz pecha nie obejdzie się bez wymiany komory Quote Link to post Share on other sites
The Hurricane Posted February 4, 2013 Report Share Posted February 4, 2013 Witam postanowiłem wspomóc kolegę i oto co zauważyliśmy : Komora kolegi na mojej replice: Oraz na jego: Czy jest to spowodowane tym że jego dysza wypychająca kulki jest za krótka? Dodam, że wygląda na to, iż silnik itd działa w porządku. Ponowne założenie gumy hop up nie pomogło. Quote Link to post Share on other sites
Mendi Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Czy jest to spowodowane tym że jego dysza wypychająca kulki jest za krótka? Dodam, że wygląda na to, iż silnik itd działa w porządku. Ponowne założenie gumy hop up nie pomogło. najpewniej sam sobie odpowiedziałeś, dysza może być za krótka, stąd czas otwarcia wlotu dłuższy i więcej kulek wchodzi, jest to pewna ewentualność. Teraz pasuje sprawdzić czemu dysza jest za krótka, być może jest krótsza sama w sobie (są chyba 3 wymiary dyszy do m4), może mieć inny dosyłacz lub zębatkę tłokową np. z opóźniaczem. Mogło też najprościej w świecie coś wpaść do samego gb (np fragment kulki) i blokuje to to pełny cykl dosyłacza, lub spężynka dosyłacza jest za słaba. Quote Link to post Share on other sites
DisasterXxX Posted February 5, 2013 Author Report Share Posted February 5, 2013 W takim wypadku, co radzicie? Wymiana i naprawa na własną rękę? Czy reklamowanie repliki? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Wysłanie do lokalnego serwisanta. Quote Link to post Share on other sites
CerberBP Posted February 7, 2013 Report Share Posted February 7, 2013 Jak to nie przyjmuje zwrotów? A gwarancja na replikę, a prawo do zwrotu przed 10 dniami, a reklamacja niezgodności z opisem bo nie działa to prawidłowo. Jakiś cwaniak sprzedał ci replikę z defektem a teraz ty masz kombinować i ponosić koszta? Ja bym tego nie brał na siebie tylko walczył o swoje wpierw przez allegro które zbytnio nie pomoże a postraszy a potem na policję jeśli nadal nie będzie chciał współpracować. A co do dyszy to sprawdź jeszcze czy faktycznie jest za krótka czy po prostu nie została w tylnym położeniu. Quote Link to post Share on other sites
metka Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Mam identyczny problem.M4 wali po dwie kulki na semi i auto.Kulki raczej dobre dwóch wiodących marek o wadze 0.25g.Gumkę mam Guardera bezbarwną i ma ona chyba za słaby kołnierz.Jak wymienię na Systemę Energy może się poprawi. Czy jakieś inne pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 A dysze sprawdzałeś? Poczytaj co jest napisane wyżej. Jeśli to nie pomoże to wtedy napisz. Quote Link to post Share on other sites
metka Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Wymiana gumki na Systemę i problemu nie ma.Poprzednia była za miękka. Quote Link to post Share on other sites
DisasterXxX Posted July 6, 2013 Author Report Share Posted July 6, 2013 Problem rozwiązany poprzez wymianę komory Hop-up. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts