Sten Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Witam, wymyśliłem sobie że skoro mam 2 chwyty przednie to na jeden przyczepie 2 risy ot tak dla lansu żeby ładnie na zdjęciach wyglądały i może nawet się kiedyś do czegoś na strzelance przydadzą :D Po przemyśleniach nt. rozwiązania technicznego tego patentu mam mały problem ponieważ te chwyty strasznie ciasno przylegają do frontu na który są wsuwane, i tu moje pytanie czy ktoś już to robił i jak rozwiązał ten problem żeby risy były porządnie przykręcone i żeby to jakoś wchodziło na front. Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam ! Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 W wersji SD montaż RIS umieszcza się zazwyczaj na zintegrowanym tłumiku, a nie chwycie przednim :icon_smile: Ewentualnie na dole chwytu przedniego można umieścić zdaje się, że RISy z M4 :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted February 5, 2013 Author Report Share Posted February 5, 2013 Bardzo fajny patent, nie widziałem go wcześniej :D Z tym że chcę szyny zrobić na chwycie bo zostały mi po rozwalonym froncie a na taką połówkę risów od Mki chwilowo nie mam kasy ;/ Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 5, 2013 Report Share Posted February 5, 2013 Jak masz gołe szyny, to możesz takimi samymi obejmami założyć je jak już pisałem na tłumik :) Quote Link to post Share on other sites
Sten Posted February 5, 2013 Author Report Share Posted February 5, 2013 Najwyżej jak nic nie wymyślę albo ktoś nie podrzuci pomysłu jak to przymocować do chwytu to chyba tylko to mi pozostanie ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 28, 2013 Report Share Posted February 28, 2013 Ja kiedyś do MP5 SD2 od Classic Army zamocowałem 3 długie szyny RIS do chwytu :) Do zamontowania użyłem kleju do montażu szyb samochodowych. Trzymało pancernie. Kiedy miałem podczepiony do szyny chwyt, nacikałem na całośc butem w miare mocno, ale żeby łoża nie połamac i trzymało pięknie. Po 2 latach z repliką się rozstałem więc nie wiem jakie były dalsze losy :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts