rafcio21 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Witam! Mam problem z owym cylindrem. Otóż posiadam z zestawu BU głowicę tłoka Guardera oraz osobno dokupioną głowicę tłoka ProTech. Obie nie dają mi efektu strzykawki. Chodzą luźno w cylindrze jak chcą. Teraz pytanie - szukać oringa, nowego cylindra czy rozwiązanie może być zupełnie inne? Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Możesz próbować rozciągnąć stary. Są różne sposoby, poczytaj. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Słyszałem też ,że zakładają na głowice tłoka Bore up zwykły oring powiedzmy ze stockowej głowicy i ,że to daje strzykawke Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Słyszałem też ,że zakładają na głowice tłoka Bore up zwykły oring powiedzmy ze stockowej głowicy i ,że to daje strzykawke Taaaaa... na bank. Zanim zaczniesz "pomagac" - Pomyśl Quote Link to post Share on other sites
-=speedy=- Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Słyszałem też ,że zakładają na głowice tłoka Bore up zwykły oring powiedzmy ze stockowej głowicy i ,że to daje strzykawke Tak się robi w przypadku oringa w dyszy ale nie na głowicy tłoka tam trzeba albo założyć większy, albo stary naciągnąć na cylinder i podgrzać zapalniczką Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 (edited) macie racje. Moj blad sory za pomylke. Edited February 11, 2013 by maly46 Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted February 11, 2013 Report Share Posted February 11, 2013 Naciągnij o-ring na cylinder, podgrzej zapalniczką, tak porządnie i zostaw tak do następnego dnia, niech sobie stygnie i postoi, a drugiego dnia będziesz miał szczelność jaka nie śniła się nawet najstarszym indianinom :D ja po takim zabiegu już pół roku mam zajebistą szczelność za każdym razem jak rozkręcę karabin. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted February 11, 2013 Author Report Share Posted February 11, 2013 Spróbowałem motywu z grzaniem - jest strzykawka. Dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted February 12, 2013 Report Share Posted February 12, 2013 Ogolnie juz kiedys o to pytalem i w BU strzykawka robi sie w momencie szybkiego poruszania tlokiem, a nie jak w przypadku zwyklego zestawu juz podczas wciskania. Quote Link to post Share on other sites
rafcio21 Posted February 12, 2013 Author Report Share Posted February 12, 2013 U znajomego w BU była strzykawka a miał 440 fps na M120, więc jednak nie do końca. Jest jednak w tym ziarenko prawdy, już przerabiałem ten problem w moim SWD A&K. Replika była tak szczelna, że powietrze nie nadążało uciec przez dysze i otwory wentylacyjne, przez co zwalniał tłok i fpsy spadały. Choć teoretycznie nie powinno mieć to wpływu, to jednak miało ;) Zobacze później jeszcze u siebie na chrono jak dorwe. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts