Guest (ID:6452) Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Różnica najbardziej jest widoczna w torze lotu takiej kulki i np zasięgu... Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Różnica najbardziej jest widoczna w torze lotu takiej kulki i np zasięgu... Dla tego uważam, że używanie nienajlepszych kulek nie przekłada się na oszczędności finansowe i na prawdę warto wydać troszkę więcej na dobrą amunicję. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Dla tego uważam, że używanie nienajlepszych kulek nie przekłada się na oszczędności finansowe i na prawdę warto wydać troszkę więcej na dobrą amunicję. Dokładnie, bo kupując gorsze kulki, więcej ich zużyjesz niż tych lepszych ;) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted February 15, 2013 Report Share Posted February 15, 2013 Używałem i robiłem pomiary na obu swoich egzemplarzach MP003 przy użyciu kulek 0,25g P&J Premium i 0,25g G&G. Różnica była minimalna, nie pamiętam już dokładnych wyników, ale przy strzelaniu w kartkę A4 na odległości 30 metrów, na kulkach G&G miałem bodajże 10-20% trafień więcej. Tak jak do żadnej swojej repliki, w której używam precki, nie włożyłbym nic poniżej G&G, tak biorąc pod uwagę doświadczenia empiryczne, 2-krotną różnicę w cenie kulek plus fakt, że w sklepie z pompką ich nie ma (czyli dochodzą kolejne koszty przesyłki), a także ograniczone fundusze kupującego - z czystym sumieniem, acz subiektywnie, stwierdzam - szkoda zachodu. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Argumenty nie do podważenia. Poddaję się. :bialaflaga: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts