Tytanik Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Witam od niedawna mam broń M4 RAS II CQB [bI-5781M] [DBoys]. Wszystko fajnie, aż do czasu pierwszego strzelania. Po 1,5 godzinie zablokował mi się spust karabinu. Nie wciska się na SEMI, ani na AUTO. Na początku myślałem, że to wina kulki, która mogła utknąć w zamku, jednak po przepchnięciu wyciorem nic to nie pomogło. W domu dalej próbowałem rozwiązać problem jednak nic to nie pomogło. Jaka może być przyczyna tej usterki. Co do GearBox'a to nie rozkładałem go iż nie chce na ten czas stracić gwarancji. Bardzo proszę o pomoc. Dziękuje Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 13, 2013 Report Share Posted February 13, 2013 Pewnie zwykla zacinka. Wedlug mnie bez rozłożenia gb sie nie obejdzie. Przeczytaj sb dokładnie gwarancje i zobaczysz ,że tak naprawde ona malo co obejmuje. Stracisz tylko na wysyłkę do nich i spowrotem. Zobacz tez w jakim polozeniu jest tlok bo skoro to nowa replika może sie sprężyny szybko ubić i fps-y poecą Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 13, 2013 Author Report Share Posted February 13, 2013 Wiesz,, akurat pod nosem mam sklep militarny, gdzie mają serwis, a nie chce mi się wysyłać do nich i czekać z tydzień. No ale co z tymi sprężynami mogło się zadziać dokładniej? Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Jezeli tlok zostal w tylnim polozeniu to ci sie sprezyna ubije i nie bedzie miala takich wartości rozciagajacych jezeli mozna to tak nazwać przez co da mniej fps. Najlepiej oddaj do serwisu skoro masz blisko. Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 Zaniosłem właśnie i facet mi zrobił to na miejscu powiedział, że to wina baterii i żebym nową kupił. Ale czy przez baterie może się zablokować zamek? Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Z tego co zrozumialem to nie zamek tylko gearbox sie zacial;) mozliwe ,jak ma za malo mocy zeby pociągnąć sprężyne. Sprobuj ja naladowac i zobacz. Edited February 14, 2013 by maly46 Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 No gościu mi powiedział, żeby zmienić baterie na HellFire LiPo 7.4V 1500mAh 20C [1+1], ale kurcze do tego ładowarka. A mam trochę cykorka przed tymi rozładowaniami poniżej 3V i przeładowaniem po wyżej 4.2V, gdyż te samozapłony. Co o tym myślicie? Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 (edited) Nie masz się czego obawiać, kupisz sobie buzzer i będziesz jako trup sprawdzał, czy Ci nie świeci przypadkiem za mało lampek :icon_smile: Sytuację, kiedy Li-Po się zapalił znam tylko jedną i to zasłyszaną, jak to w M16 zaczęła się topić kolba, błyskawicznie zajrzano do środka, a tam Li-Po się pięknie grzeje. @edit. Dowód wyższości LiPo nad NiMh: - Wychodziłem zimą postrzelać z repliki do puszek, podłączone Li-Po, siedzę godzinę, dupa odmarza bo się nie ruszam prawie, ale replika strzela pięknie. - Wychodzę kilka dni temu z NiMh pokazać koledze, jak strzela. Nawet nie dało rady wystrzelić, mróz zabił akumulator. Edited February 14, 2013 by WszystkoZajęte Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Jak bedziesz mial dobra ladowarke to nie przeladujesz. Z lipolami jest troche sprawdzania ale sa lepsze od nimh itp. Na tej co napisales ( oczywiscie to zalezy od sprezyny itp) na ok 2 k kulek starczy a tyle chyba nie siejesz co tydzien. Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 14, 2013 Author Report Share Posted February 14, 2013 Ok wielkie dzięki... Uspokoiłeś mnie :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 14, 2013 Report Share Posted February 14, 2013 Heh, ja swojego sprawdzam tylko napięcie po miesiącu, ile zeszło. Jak masz Imaxa B6 lub któryś z jego klonów, to niemożliwe jest przekroczenie 4.2V przy ładowaniu, jeżeli korzystasz z trybu "balance". Większość replik nie będzie w stanie rozładować pakietów do mniej niż 3.5V, chyba jedynie te najsłabsze. Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 Dzięki, a jakie ładowarki polecacie do LiPo do 120zł? Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Imax b6, turnighy. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 nowego imaxa z zasilaczem za 120 raczej sie nie kupi. Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 A bez zasilacza da się, a na 99% ktoś z znaojomch rodziny ma stary zasilacz od kompa. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 bez zasilacza ok 100 zl. Slyszalem ,ze od laptopa mozna podlaczyc. Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 (edited) http://allegro.pl/sk...3004807404.html Opłaca się czy to ściema? Edited February 16, 2013 by Tytanik Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 To jest oryginał wiec tak. Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 16, 2013 Author Report Share Posted February 16, 2013 (edited) A to http://allegro.pl/im...022737860.html Edited February 16, 2013 by Tytanik Quote Link to post Share on other sites
szymx1 Posted February 16, 2013 Report Share Posted February 16, 2013 Bierz tą pierwsza i nie kombinuj. Quote Link to post Share on other sites
Fizyk Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Tytanik i jak replika? zadwolony z niej jesteś ?? Jak wykonanie i awaryjność po tej pierwszej wpadce ? Quote Link to post Share on other sites
Tytanik Posted February 23, 2013 Author Report Share Posted February 23, 2013 Po wymianie, kabli na niskooporowe i zmianie akumulatorka, replika jest teraz na prawdę super. Nie narzekam. Jednak cena mogła by być niska. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Boyi lubi się sypać po pewnym czasie, więc uważaj i obserwuj, żeby zonka nie było i nie zmieliło Ci połowy rzeczy :P Quote Link to post Share on other sites
Fizyk Posted February 23, 2013 Report Share Posted February 23, 2013 Dzięki za info. Powiedz mi jeszcze dużo z niej strzelasz ? Jaki ma przebieg ? Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Miałem raz eMkę od Boyi - był to pierwszy karabin mój. Gumkę HU musiałem wymienić po drugiej strzelance bo popękała. Po około 5-6k kulek musiałem wymienić prowadnicę, głowicę tłoka, tłok i kable, bo wszystko było już popękane i nie trzymało szczelności, a kable się poprzecierały. Ktoś wyżej Ci wspominał, żebyś kable wymienił :) Ogólnie, gdy wydałem na nią 400 zł na naprawę i tuning innych części strzelała jak marzenie. No ale to były dodatkowe 400zł niestety. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts