KRYSSS88PL Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 (edited) Witam jest to moj drugi temat i niestety w dziale serwis;/ Tydzien temu kupilem G36C Aresa. Wczoraj po raz pierwszy podpielem batrie 8.4V i karabinek strzelal bez problemu, po chwili testowania zmienilem baterie na 9.6V oddalem pare stralow (max 20-30) i koniec... Karabinek zaczal wydawac dziwny dziek przy naciskaniu na spust. ( Podobny dzwiek slychac jak sie wierci wiertatka na udarze) Blow back zablokowal sie w polowie, mozna go cofnac ale do przodu juz nie idzie bo sie blokuje jakie 2-3cm przed koncem. Zalaczam fotke blow backa http://i47.tinypic.com/155lwd1.jpg Nie wiem co teraz robic;/ wysylac na gwarancje? i czy to mozliwe zeby tak szybko sie sypnal?? ps. dodam ze wedlug producenta karabinek ma 1.37J Pozdrawiam Edited February 17, 2013 by KRYSSS88PL Quote Link to post Share on other sites
Przypadek Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Naładuj baterię i wtedy strzelaj dalej. Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Poszły CI prawdopodobnie zęby tłoka. Quote Link to post Share on other sites
KRYSSS88PL Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 Mam teraz naladowana na maxa i nic nie daje tylko jeszcze glosniej wyje... Quote Link to post Share on other sites
Pan_Flint Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Wysyłaj na gwarancję, nie ma co się skubać. Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Wysyłaj na gwarancje i nic nie rób z repliką Quote Link to post Share on other sites
KRYSSS88PL Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 taki mam zamiar. Ale w gwarancji jest napisane ze nie obejmuje produktow ulegajacych naturalnemu zuzyciu podczas uzytkowania. W szczegolnosci gumki HopUp,uszczelki, zebatki, tloki , dzwignie przerywacza, bezpiecznik, zawory, czesci elektryczne.. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 A gdzie kupowałeś? Miałem ten sam problem z tłokiem w swojej giecy i po prostu dałem na gwarancje (kupowałem w specshopie) Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted February 17, 2013 Report Share Posted February 17, 2013 Naturalne zużycie to rok użytkowania,a nie tydzień.Miałem podobny problem,ale w giecie S&T(praktycznie to samo).Poszła mi oś zębatki tłokowej.Ślij na reklamację,a nie gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
KRYSSS88PL Posted February 17, 2013 Author Report Share Posted February 17, 2013 specshop.pl i tak jak pisalem postrzelalem moze 5minut... Jutro dzownie do nich i wysylam na reklamacje Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts