Patryczek1 Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 jak w temacie, po odciągnięciu zamka zamek został zablokowany w tylnym położeniu jakieś 1,5mm za tym wgłębieniu do zwalniania zamka. Nie chce się ruszyć w żadną strone. Proszę o pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Kurek Ci sie nie zahacza? Opisałeś to cos mętnie, nie możesz dociągnąć do końca czy nie wraca Ci zamek? Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 Nie wraca zamek. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Przyczyn może być sporo, najpierw sprawdź (przyda się latarka albo dobra lampka) czy kurek zaczepia Ci się w pozycji "napięty" przy cofaniu zamka czy nie. Jak nie- mamy winowajcę. Jeśli zaczepia- szukamy dalej. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 Nie za bardzo widzę, można sprawdzić to w inny sposób ? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 (edited) Nie. Musisz zerkać od tyłu-boku podświetlając latarką od drugiej strony. Da się chyba też zerknąć od tyłu ale nie będziesz widział całęgo kurka więc musisz wiedzieć jak wygląda ten fragment w stanie napiętym i nienapiętym... Trudne ale juz kiedyś to przerabiałem :icon_biggrin:. Jeśli to to, to będziesz musiał cienkim, stalowym drutem wsadzonym od tyłu zamka go napiąć, to jest dopiero akrobacja hehehe. Ale oby to była inna przyczyna. WRRRRóć. Edyta. Zerknij na otwartym zamku (nie całkiem otwartym ale w tej pozycji jak się zacina i dalej ruszyc nie chce) w gniazdo maga czy valve knocker wystaje w kierunku maga czy nie. Edited February 21, 2013 by dexterkrak Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 (edited) na 90% nie jest napięty. Zamek w ogóle ruszyć nie chce :icon_biggrin: ani w jedną ani w drugą :icon_razz: valve knocker jest na dole Edited February 21, 2013 by Obisnk Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 21, 2013 Report Share Posted February 21, 2013 Ja wiem, że na dole bo u góry to on jest tylko jak wsadzisz maga na nienapiętym kurku, nie o to pytam. Mi chodzi, czy valve knocker wystaje w obrys gniazda magazynka czy też jest schowany i nie wystaje. Jak nie kuka to... kombinuj. Albo podeslij na jaki serwis. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 21, 2013 Author Report Share Posted February 21, 2013 jest prawie że na równo z gniazdem. Pogrzebałem trochę i zamek trochę odskoczył nie dużo mu brakuje ale nadal stawia opór. ;p Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 1.5mm za zwalniaczem zamka, to około maksymalnego ruchu zamka. W tym miejscu kończy się "prowadnica" dla szyny spustowej - http://scr.hu/0a70/3df9l Być może coś jest skopane w mechanizmie kurka, przez co szyna unosi się i blokuje zamek? Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Co zrobić z tym elementem pokazanym na zdjęciu ? Zamek wrócił na swoje miejsce ale spust nie "oddaje" i zamek trzeba dopchać bo nie wraca Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 Przerywacz podegnij w prawo patrząc z perspektywy strzelca. Pewno zsuwa się ze swojej szyny w zamku. Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 A tak też może być. Miałem tak kiedyś chyba albo na moim marujcu albo na jakimś Army. Pewno się zsuwa - pytanie czy na pewno :D Ja bym najpierw rozłożył, standardowo wyczyścił i złożył ponownie i obejrzał, czy na pewno to to. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Naprawione :icon_mrgreen: nie wiem jak to zrobiłem ale puknąłem mocniej i zamek zszedł :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted February 22, 2013 Report Share Posted February 22, 2013 To oglądnij dokładnie gdzie masz jakieś zarysowania, podgięcia itp. Stawiam na przerywacz. Quote Link to post Share on other sites
Patryczek1 Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Hulać hula i to bez zarzutów ;) Dzięki za pomoc, myślę że temat do zamknięcia :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts