Fredziuch Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Witam. Przymierzam się do zakupu pierwszej repliki i zastanawiam się nad podanymi wyżej, poruszałem ten temat w innych tematach :D , ale chciałbym się dowiedzieć więcej, jakie za i przeciw. Stawiam na małą awaryjność repliki, ponieważ nie umiem(mam nadzieję jeszcze) grzebać w bebechach, jedyna w czym grzebałem to gazowy M190 Special Force. Z góry dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Poczytaj o nich. A, i pomacaj, który Ci lepiej w ręku leży. Ja bym obstawiał G36 od JG, od lat mają dobrą opinię (choć ja osobiście uważam je za niewygodne... ale wiem, że to moja osobista, cokolwiek odosobniona opinia, dużo osób je sobie chwali). Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Jak napisał powyżej Errhile, G36 od JG wydaje się być w tym zestawieniu optymalne, dodatkowo też (moim zdaniem) daje największe możliwości modyfikacji na przyszłość, za rozsądną cenę. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Pierwsza rzecz jaką ja bym wymienił to gniazdo magazynka - na kompatybilne ze STANAGami. W mojej opinii panowie z H&K magazynki skopali dokumentnie, są o połowę grubsze od STANAGów, a łączniki dodatkowo haczą o oporządzenie. Ale też - to będzie miało znaczenie, jak postanowisz wymienić hi-capa z zestawu na coś, co nie będzie grzechotać i wymagać podkręcania ;) Quote Link to post Share on other sites
Fredziuch Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 Ok dzięki, a o pozostałych co myślicie? Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Że masz, kolego, bana na szukajkę? Albo ciężkiego, być może nieuleczalnego lenia? Quote Link to post Share on other sites
Fredziuch Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 Już czytałem o tych replikach na forum. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 Świetnie ,że czytałeś. Następnym krokiem jest podjęcie decyzji. Ale tego już nikt za ciebie nie zrobi. Jeżeli masz wątpliwości pomyśl nad konkretnym pytaniem. Quote Link to post Share on other sites
Fredziuch Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 Chciałem się dowiedzieć jak te repliki mają się do siebie. Wiem, że SCAR się psuje i dlatego raczej odpada, ale nie wiem jak do tego G36 ma sie M416 Quote Link to post Share on other sites
sebolek Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 HK416 to nie M... jest na podobnym systemie ale z innej "fabryki" .. takze HK .. co do G36? polecam ale ostatnio kumplowi przy -2 zaczeło pluć kulkami...ogólnie mi się podobało HK swego czasu...ale myśląc logicznie G36 bym brał Winosek: G36. Quote Link to post Share on other sites
Fredziuch Posted February 18, 2013 Author Report Share Posted February 18, 2013 Ok dzięki . Do zamknięcia. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted February 18, 2013 Report Share Posted February 18, 2013 (edited) G36? polecam ale ostatnio kumplowi przy -2 zaczeło pluć kulkami... Podejrzewam, że guma HU zamarzła. Silkona miał? I raczej nie twardego (od lat chwalę sobie przezroczyste Guardery). Edited February 18, 2013 by Errhile Quote Link to post Share on other sites
Fredziuch Posted February 22, 2013 Author Report Share Posted February 22, 2013 Witam. Byłem już zdecydowany na G36 od JG, ale znalazłem coś takiego:http://allegro.pl/karabin-gg-mp5-szyny-ris-full-metal-asg-i3013376592.html Będzie to moja pierwsza replika i sam nie wiem. Proszę i radę. To pisz w istniejącym już temacie.. OFF Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts