mosiek88 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Witam wszystkich. Zaczynam właśnie przygodę z ASG i poszukuję jak każdy pewnie żółtodziób porady odnośnie repliki. Budżet maksymalny na replikę chwilowo to 400PLN ale 450-500 to nie będzie tragedia. Poradnik przeczytałem, jakieś tam wnioski wyciągnąłem i oto co wysznupałem: 1 -DG05T 2- DG02 3- DG06T 4-SLV36 Generalnie mogę biegać ze wszystkim poza replikami przypominającymi AK bo jestem uczulony na ten kształt :P Klasyczne pytanie: czy to się do czegoś nadaje? Czy dla tych modeli nie będzie w porzyszłości problemu np.z montażem kolimatora itd.? Jest możliwe tuningowanie tego (wszyscy producenci piszą, że nie ma problemu z częściami, a nie chce się obudzić z ręką w nocniku). Z góry dzięki za wskazówki. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Przede wszystkim jeśli gieta to od JG - są już na rynku sporo, wielu używa i wielu jest zadowolonych. Jedyna chyba sensowna gieta w tej cenie. Co do eMek się nie wypowiem bo nie znam, są nowe na rynku, jest temat poświęcony im na forum - tam się dowiesz więcej. Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 (edited) Pierwsze 3 repliki są nowe na rynku, lepiej kupić coś sprawdzonego : http://gunfire.pl/pr...wego-CM028.html http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html EDIT : Takich tematów było już zylion, poszukaj trochę. Edited February 24, 2013 by filip4822 Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Kolega pisał że nie chce kałacha, więc CM028 odpada. Ja osobiście polecam G3 od JG. Quote Link to post Share on other sites
mosiek88 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 Pierwsze 3 repliki są nowe na rynku, lepiej kupić coś sprawdzonego : http://gunfire.pl/pr...wego-CM028.html http://gunfire.pl/pr...wego-JG608.html EDIT : Takich tematów było już zylion, poszukaj trochę. zdaję sobie sprawę alemi chodziło o porównanie tych 4 konkretnych Kolega pisał że nie chce kałacha, więc CM028 odpada. Ja osobiście polecam G3 od JG. Dzięki - ten G3 jakoś mi wcześniej umykał. Poszukam w jakiejś rozsądnej cenie. Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Ewentualnie jeszcze : http://jarmix-militaria.pl/p/141/3935/replika-pistoletu-maszynowego-jg067mg-pistolety-maszynowe-repliki-elektryczne-air-soft-gun.html Quote Link to post Share on other sites
mosiek88 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 (edited) Ewentualnie jeszcze : http://jarmix-milita...r-soft-gun.html Całkiem całkiem :icon_smile: a co myślicie o JG608 ? a tu wersja od ASG link Edited February 24, 2013 by mosiek88 Quote Link to post Share on other sites
filip4822 Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Jeśli gietka, to ta od JG. Na początek w zupełności wystarczy, warta swojej ceny. Quote Link to post Share on other sites
mosiek88 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 Dzięki za pomoc panowie. Wiem już mniej więcej czego się trzymać. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 O gietkach JG wspominałem wyżej :) Warte swojej ceny, gdy wymienisz gumkę HU (w każdym chinolu trzeba) będziesz zadowolony. Później ew. tuning i repliczka na lata :) Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Dragon Guns jest zachwalane za dobrą pracę GB i ogólnie niezły gearbox. Quote Link to post Share on other sites
mosiek88 Posted February 24, 2013 Author Report Share Posted February 24, 2013 (edited) Dragon Guns jest zachwalane za dobrą pracę GB i ogólnie niezły gearbox. Ale z tego co czytałem wykonanie i plastiki pozostawiają niesmak. Z tych filmików na forum też wynika, że po pierwszym drobnym upuszczeniu "na dywan" już pierwsze elementy nie dają rady :icon_razz: Jako żółtodziób nie wiem czy to norma. Bo może nie mam co liczyć za taką cenę o lepszą jakość... Edited February 24, 2013 by mosiek88 Quote Link to post Share on other sites
korobov Posted February 24, 2013 Report Share Posted February 24, 2013 Masz całkowitą rację bież gietkę. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Ja sam używałem też giete od JG i bardzo sobie chwalę tą replikę. Tak jak wspominałem G3 jest dobre, teraz jeszcze dodam że G36C JG trzymało mi na stocku ponad rok potem rozebrałem ją i nie potrafiłem złożyć. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Ja sam używałem też giete od JG i bardzo sobie chwalę tą replikę. Tak jak wspominałem G3 jest dobre, teraz jeszcze dodam że G36C JG trzymało mi na stocku ponad rok potem rozebrałem ją i nie potrafiłem złożyć. Gietę od JG składa się banalnie. Bez żadnych problemów tylko trzeba wiedzieć co się robi. Quote Link to post Share on other sites
OldWolf86 Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 No a ja jestem jeszcze w tym temacie nieogarnięty więc sobie nie poradziłem :) ale mam nadzieję że w koncu sam będę potrafił to zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Turas Posted February 25, 2013 Report Share Posted February 25, 2013 Są poradniki na youtubie/forach ze zdjęciami. Z tym na pewno dasz radę;) Quote Link to post Share on other sites
mosiek88 Posted February 26, 2013 Author Report Share Posted February 26, 2013 Już mam na oku kilka egzemplarzy:) naturalnie hu pójdzie na pierwszy ogień. myślałem o precce ale ceny mnie nie zachęcają. Teraz czekam na wypłate i heja. Jedyny problem to wkręcić się w środowisko we Wrocku. Pożyjemy zobaczymy. Teraz Już tylko szukam bocznego guna i chyba jednak jakaś tanioszka to będzie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts