Adamov Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 Chciałbym niejako odgrzać temat i jeszcze raz zapytać się Was o wasze doświadczenia z używanie mundurów Helikona o krojach, które wymieniłem dwa posty wyżej - ACU, SFU, CPU. Na tym forum już przeczytałem wiele różnych opinii ale większość z nich liczy sobie od roku do nawet trzech/czterech a z tego co słyszałem jakość produktów Helikon-texa ostatnio poprawiła się i dlatego chciałbym aby osoby, które kupiły ostatnio jakiś helikonowski mundur podzieliły się swoimi doświadczeniami/spostrzeżeniami. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 SFU - trzy mundury w Panterze, wszystkie po roku stały się delikatne i wypowiałe, łatwo je porwać w wyniku tarcia, rzepy bardzo powoli się pruły. Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Spodnie M65 czy jakos tak, hamerykańskie wietnam, w oliv. Po pół roku jest prawie taki jak nowy :) Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Akurat wietnam im się udał. Czytałem na tacticalu, że ktoś ma od kilku lat i nie narzeka. Ale broń Boże nie kupuj UTP! Quote Link to post Share on other sites
Makaroneq Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 Kolega kupił na allegro Flecka w dobrym stanie: Bluza-5zł Spodnie-15zł Przesyłka-12zł Za 32zł cały komplet. Quote Link to post Share on other sites
Adamov Posted March 15, 2013 Author Report Share Posted March 15, 2013 cyp - UTP? A cóż to takiego? UCP wiem co to jest (Universal Camouflage Pattern), TCU też wiem (krój Tactical Combat Uniform) ale co to jest UCP to już nie wiem ;P Makaroneq - Twój kumpel kupił zestaw podobny do mojego ale ja zapłaciłem 50 zł z przesyłką ale dostałem dodatkowo parkę więc można powiedzieć, że kosztowała mnie ona 18 zł ;) Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 15, 2013 Report Share Posted March 15, 2013 cyp - UTP? A cóż to takiego? http://lmgtfy.com/?q=Helikon+UTP Quote Link to post Share on other sites
Adamov Posted March 15, 2013 Author Report Share Posted March 15, 2013 Hehe ;) moim jedynym przewinienem było niedodatnie "Helikon" przy pytaniu o UTP wujka google ;p ale swoją drogą kiedyś widziałem już te spodnie przy przeglądaniu różnych ofert i z automatu odrzuciłem jako nie interesujące mnie. Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 UCP wiem co to jest (Universal Camouflage Pattern) (...) ale co to jest UCP to już nie wiem ;P No to wiesz czy nie wiesz, zdecyduj się Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted March 16, 2013 Report Share Posted March 16, 2013 Przecież widać, że pomyliło mu się z UTP. Nie czepiaj się na siłę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts