Black Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Witam, probowalem szukac na forum, ale jakos nie znalazlem. Giwerka, praktycznie nie uzywana, po wystrzeleniu kilkudziesieciu (gora) kulek zacina sie - slychac napinanie, ale nie oddaje strzalu. Za pierwszym razem kilkugodzinne odlozenie na bok problem zalatwilo. Dzis probowalem ja przestrzelac i zjawisko to samo-gun zablokowany (nic nie blokuje lufy). Czy moze mi ktos z Was dac jakas dobra rade zanim zaczne w nim sam grzebac? Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
Pikace Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Wyladowany, albo zle naladowany akumulator? Quote Link to post Share on other sites
Black Posted May 26, 2005 Author Report Share Posted May 26, 2005 Nie, prawidlowo sformatowany i w pelni naladowany za kazdym razem. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Tzn strzela normalnie ale nie pobiera kulek czy blokują się zębatki?? Bo przyczyn może być kilka... sypiąca się dysza, popychacz dyszy, padnięte zębatki :roll: Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Jezeli masz metalowe lozyska i jest tam za ciasno to po oddaniu kilku strzalow lozyska sie nagrzewaja od tarcia i pecznieja, sila tarcia nie pozwala poruszyc sebatkami. Jak aeg ostygnie to strzela przez chwile. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Black Posted May 26, 2005 Author Report Share Posted May 26, 2005 Nie strzela, wykonuje tylko slyszalna i odczuwalna "probe napiecia" :-) Mam metalowe lozyska, ale po 5 godzinach (chyba wystarczy, zeby ostygla) dzis nadal jest to samo-tzn nie odblokowala sie. Quote Link to post Share on other sites
SHARKY_FST Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 Wonski mial to samo. Mogles misc tym razem pecha jezeli mostek elektryczny zatrzyma sie w pozycji, w ktorej nie zapewni styku. W moim ICSie jak pekla blaszka styku tez aeg sie zacinal. Sproboj uderzyc go reka na wysokosci loza magazynka, moze zadziala. A jesli masz miernik to sprawdz czy obwod sie zamyka. Pozdro600! Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted May 26, 2005 Report Share Posted May 26, 2005 A spróbuj wykręcić śrubę regulacyjną silnika o 2 obroty i wkręcić spowrotem, u mnie pomagało "rozkleszczyć" zębatki gdy jeden ząb był ukruszony :roll: (klik). Jak to nie pomoże to rozbierz gearboxa :wink: Quote Link to post Share on other sites
Black Posted May 26, 2005 Author Report Share Posted May 26, 2005 Dzieki za rady. Poprobuje jutro, dzis juz ide na zasluzony odpoczynek. Pozdrowienia. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts