Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, probowalem szukac na forum, ale jakos nie znalazlem. Giwerka, praktycznie nie uzywana, po wystrzeleniu kilkudziesieciu (gora) kulek zacina sie - slychac napinanie, ale nie oddaje strzalu. Za pierwszym razem kilkugodzinne odlozenie na bok problem zalatwilo. Dzis probowalem ja przestrzelac i zjawisko to samo-gun zablokowany (nic nie blokuje lufy). Czy moze mi ktos z Was dac jakas dobra rade zanim zaczne w nim sam grzebac? Pozdrowienia.

Posted

Tzn strzela normalnie ale nie pobiera kulek czy blokują się zębatki?? Bo przyczyn może być kilka... sypiąca się dysza, popychacz dyszy, padnięte zębatki :roll:

Posted

Jezeli masz metalowe lozyska i jest tam za ciasno to po oddaniu kilku strzalow lozyska sie nagrzewaja od tarcia i pecznieja, sila tarcia nie pozwala poruszyc sebatkami. Jak aeg ostygnie to strzela przez chwile.

Pozdrawiam!

Posted

Nie strzela, wykonuje tylko slyszalna i odczuwalna "probe napiecia" :-)

Mam metalowe lozyska, ale po 5 godzinach (chyba wystarczy, zeby ostygla) dzis nadal jest to samo-tzn nie odblokowala sie.

Posted

Wonski mial to samo. Mogles misc tym razem pecha jezeli mostek elektryczny zatrzyma sie w pozycji, w ktorej nie zapewni styku. W moim ICSie jak pekla blaszka styku tez aeg sie zacinal. Sproboj uderzyc go reka na wysokosci loza magazynka, moze zadziala. A jesli masz miernik to sprawdz czy obwod sie zamyka.

Pozdro600!

Posted

A spróbuj wykręcić śrubę regulacyjną silnika o 2 obroty i wkręcić spowrotem, u mnie pomagało "rozkleszczyć" zębatki gdy jeden ząb był ukruszony :roll: (klik).

Jak to nie pomoże to rozbierz gearboxa :wink: