Holliday Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 @mr_amok A, czyli ktoś już z naszego środowiska miał okazję wypróbować te granaty. Właśnie o to mi właśnie chodziło, o obiektywną opinię podpartą doświadczeniem. Dzięki za uwagi. Niedługo pewnie zamówię trochę tych petard, które podlinkował Wacol. Zobaczymy, jak się sprawdzą w praktyce. Quote Link to post Share on other sites
ŁukaszHelakASG Posted May 27, 2013 Report Share Posted May 27, 2013 W sumie to nie wiadomo jak to będzie, jak ze trzy się do torby wsadzi, przebiegnie trochę i przy okazji kilka razy padnie na glebę. Pewnie zamiast rzucać granatem będziemy sypać magicznym pyłem :-) No i wtedy mamy okazję zrobić taką, zasłonę dymno-gipsowo-odłamkową, proszę jakie 3w1. Gorzej jak ktoś nie robi tego co napisałeś. ;D Quote Link to post Share on other sites
karolkonar Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Byleby test nie wyglądał tak: http://youtu.be/dT_fkwX4fRM?t=15m8s (chodzi mi o pierwszy filmik - niestety nie potrafię go wyciąć więc jest zamieszczony cały) Quote Link to post Share on other sites
Drzej Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 Siemka, przeglądając dziś komis, znalazłem takie owo coś: Chciałbym się dowiedzieć co wy o tym sądzicie, czy takich granatów można by było używać na naszych strzelankach ? Quote Link to post Share on other sites
GROMPL Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 1. Granaty których efektem jet wyłącznie huk (bo jakoś to pozostawienie śladów na mundurze mnie nie przekonuje) nie sprawdzają się nawet przy ściśle określonych zasadach ich stosowania - dla ludzi metr wydłuża się lub skraca w zależności od punktu widzenia i obszar rażenia jest kwestią bardzo umowną. 2. Wrzucenie czegoś takiego do małego pomieszczenia z nikłymi wylotami (jak bunkierek na filmiku) wiąże się ze spora szansą na uszkodzenie słuchu na skutek ciśnienia powstałego przez wygenerowane gazy które nie maja ujścia. 3.Trafienie w głowę gipsową bryłą nie byłoby zbyt miłe. 4. W WLKP przyjęło się niestosowanie granatów samoróbek na ankietowych strzelaniach. 5. Wisi już podobny temat, więc łączę z nim, a autorowi polecam przeczytanie. Quote Link to post Share on other sites
Drzej Posted November 24, 2014 Report Share Posted November 24, 2014 (edited) Sorki nie widziałem, że temat rozrósł się o moje pytanie. A te granaty są niby robione z masy kredowej Temat się nie rozrósł, to ja połączyłem dwa wątki :icon_wink: - Grom Shift+Delete - Grom (po raz drugi) Edited April 20, 2015 by GROMPL Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts