Kacik Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Witam, Macie może pomysł, w jaki sposób najlepiej "przefarbować" tri color box, na coś bliżej CB? Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Pomalować sprayem albo wywalić stary materiał i uszyć w jego miejsce nowy "worek". Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted March 4, 2013 Author Report Share Posted March 4, 2013 Zwykły spray da radę ?:) Materiału nie da się zdjąć z tego boxu. Quote Link to post Share on other sites
sarnuch Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Krylon "taktyczny" odpada, nie da się malować nim materiału. Wiem natomiast, że krylon robi spreje do tkanin, jednak czy jest to dostępne w Polsze i czy jest to CB to Ci nie powiem. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted March 4, 2013 Report Share Posted March 4, 2013 Poszycie boxa to chyba nylon. Można maznąć sprayem, ale wiedz że to nie jest efekt permanentny. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted March 5, 2013 Author Report Share Posted March 5, 2013 Poszycie boxa to chyba nylon. Można maznąć sprayem, ale wiedz że to nie jest efekt permanentny. Tak chyba zrobię i jestem świadom wad tego rozwiązania. Mimo to, lepsze niż biegać z praktycznie jaskrawym magiem :) Quote Link to post Share on other sites
FRAGER Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Oj tam się nie da. Da się bo już ściągałem i z boxów MAGa i CA. Z oryginału też. Tylko potem trzeba sobie od nowa zanitować poszycie. Taniej i łatwiej wymazać sprayem. Kup spray Montana Gold czy jak się one tam zwały i będzie dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Kacik Posted April 12, 2013 Author Report Share Posted April 12, 2013 Więc ogólnie polecam spray :) Efekt nad wyraz zadowalający, bo raczej ciężko dostać boxa w sensownym kolorze :) Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 (edited) Jeśli da się zdjąć tak, żeby został sam materiał, polecam ugotować z barwnikiem Rit Dye (saszetki ze stanów po 3 dolce, spokojnie 1 starczy). Świetnie kryje, trwalsze od spraya, dużo kolorów (plus można łączyć kolory). Na ebayu od ręki dostępne. Edited April 12, 2013 by Vilreen Quote Link to post Share on other sites
Jeremak Posted April 12, 2013 Report Share Posted April 12, 2013 Po co ciągnąć "specjalne barwniki" zza oceanu, jak najpewniej to to samo co swojskie "motylki". Też saszetka za 3... tyle że złote, dostępne np. w pasmanteriach. Wystarczy przy farbowaniu (instrukcja jest na saszetce) jako utrwalacza zamiast soli (polecam: http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,64918.150.html) Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 (edited) Czy ktoś też miał tak, że Fosco Olive Drab malowało hełm i klamry na Olive Drab, a cordure na jakiś szarawy jasny zielony? Druga warstwa powinna wyjść normalnie? Czy taki urok malowania tkanin? Czy jakąś inną farbą wyszło komuś naprawdę ciemno zielone/oliwkowe? Malowałem DPM Edit: Próbował ktoś utrwalać farbę nakładając na to impregnat do tkanin, ew. matową bezbarwną farbę? Edited March 7, 2016 by Seterus Quote Link to post Share on other sites
Dustok Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 (edited) Taa, cordurę i ogólnie tkaniny bardzo kiepsko się maluje i schodzi na to bardzo dużo farby. U mnie dało radę przemalować boxa 100rd 5.56 w woodlandzie na coyote farbą fosco, ale niestety bardzo szybko się to przeciera. Za to ładownice miwo L w cordurze prawie wcale nie łapią tej barwy - wychodzą po prostu jakby zakurzone (co mi odpowiada, bo właśnie o ubrudzenie szpeju chodziło). Utrwalanie farby na tkaninach... nie próbowałem jeszcze, ale nie sądzę żeby przyniosło lepsze rezultaty. Edited March 7, 2016 by Dustok Quote Link to post Share on other sites
Seterus Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 Mój brytyjski chest rig jak poleżał trochę w piwnicy, to po jakiejś dobie zrobil się elegancki ciemno zielony. Dalem dwie warstwy. Spróbuję dzisiaj tym impregnatem. Użyję takiego do butów w sprayu skórzanych oraz nylonowych. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts