nik1997 Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Witam mój problem polega na tym ,że gdy ładuje baterie ładowarką batemix to po pewnym czasie bateria robi się gorąca że nie można ją wziąć na ręce a dioda dalej się pali się na czerwono. Quote Link to post Share on other sites
Peszu Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Moja rada : kup lepszą ładowarkę ;) Np. Imax b6 Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
nik1997 Posted March 8, 2013 Author Report Share Posted March 8, 2013 Ale czym to może być spowodowane?? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Zepsuty akumulator, uszkodzona ładowarka (wątpliwe). Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted March 8, 2013 Report Share Posted March 8, 2013 Jak rozumiem ustawienia na ładowarce prawidłowe ? Ilość ogniw itp. Co to za bateria ? stara nowa ? Quote Link to post Share on other sites
nik1997 Posted March 8, 2013 Author Report Share Posted March 8, 2013 (edited) na 2 bateriach było tak samo teraz ładuje trzecią tylko przełączyłem tryb z szybkiego na wolny ( bateria mają od 3 miesięcy do roku ) Ale wszystkie działają , jutro się okaże czy długo potrzymają , tylko martwi mnie to że po zakończeniu ładowania dioda nie zmienia koloru na zielony. Edited March 8, 2013 by nik1997 Quote Link to post Share on other sites
szkielet1990 Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Ładuj prądem 500mA, broń Boże nie ładuj prądem 1000mA, sprawdzone i testowane. Pamiętaj też żeby ustawić ilość ogniw prawidłowo, przykład: - bateria 8,4V 7 ogniw - ładowarka ustawienie 7 cell - bateria 9,6V 8 ogniw - ładowarka ustawienie 8 cell - bateria 10,8V 9 ogniw - ładowarka ustawienie 10 cell Quote Link to post Share on other sites
wormadam Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 tylko martwi mnie to że po zakończeniu ładowania dioda nie zmienia koloru na zielony. odłączasz je po prostu po wyliczonym czasie ? z ciekawości jakich firm są to baterie ? Quote Link to post Share on other sites
nik1997 Posted March 9, 2013 Author Report Share Posted March 9, 2013 Firefoxa wszystkie , i jak podłączyłem trzecią baterię to zmieniłem tryb na 500mAh to po wyliczonym w miarę czasie lampeczka zmienia kolor na zielony :D a bateria była tylko trochę ciepła :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts