Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Tania luneta

Recommended Posts

Albo tania, albo luneta... :icon_biggrin: W tej klasie cenowej nie znajdziesz nic sensownego. Oczywiście może wydawać się, że do ASG nie potrzeba cudów, ale weź pod uwagę fakt, że warto by luneta nie zepsuła Ci wzroku od patrzenia przez nią albo się nie rozsypała w środku przy byle puknięciu o drzewo. Warto by też było, żeby coś było przez nią widać, bo zniekształcenia obrazu potrafią być potworne w najtańszych chińskich lunetach. Na dodatek takie lunety będą ciemne.

Najtańsze sensowne lunety to seria Delta Optical Entry - od 120 zł za 6x42 - ale tu możesz mieć za duże powiększenie. Wersja 4x32 jest od jakiś 160 zł. Tylko, że nadal nie masz mil-dota. One zaczynają się od 200 zł - w wersji 3-9x40 no i masz jeszcze zmienne powiększenie.

Oczywiście możesz eksperymentować z chińszczyzną, ale tylko osobiście - nigdy wysyłkowo. Przykładowo ja mam też bardzo fajną i wygodną krótką (22 cm) chińską lunetkę 2-6X32 z AO za około 200 zł, ale mogłem wybrać spośród kilku egzemplarzy.

Edited by PitBear