Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP7 KWA na VFC M4 SPR

Recommended Posts

Witam.

Dzisiaj dostałem propozycję wymiany mojego MP& od KWA na SPR od VFC, pozwolę sobie zacytować wiadomość:

A interesowała by cię wymiana oferuję m4 spr vfc gbb. Lista wymienionych rzeczy w środku:

-kompletny stalowy zespół spustu od VFC (hammer,sear i wszystkie wzmacniane sprężynki)

-lufa precyzyjna na Guardera 6.2

-gumka Hop-up na przeźroczystego Guardera

-1 kompletne stalowe suwadło (kopia Ra-Tech) wraz z N.P.A.S.

-wzmocniona sprężyna AABB Hard

Zmiany wizualne:

-oszynowanie na lufę produkcji G&P

-stalowe zawieszenie do pasów taktycznych CQD os VFC

Ma ona jednak dwa mankamenty:

-trzeba wymienic zbijak

-trzeba kupic dzwignie przeladowania

Jak myślicie, dało by radę znaleźć gdzieś brakujące części w Polsce? A jeżeli nie to jakie ze sklepów zagranicznych by pasowały?

Drugie pytanie, czy to się w ogóle opłaca?

I ostatnie pytanko, czy do tej emki pasowały by magi od WE, czy VFC robi jakieś swoje patenty na magazynki?

Dodam jeszcze, że jegomość który proponował wymianę jest 3 właścicielem, z czego on jej właściwie nie używał.

Za wszelką pomoc i opinie z góry bardzo dziękuję :)

Pozdrawiam.

p.s. jeżeli wybrałem zły dział to przepraszam, ale ten wydał mi się najbardziej odpowiedni.

Części można zamówić bezpośrednio od vfc, pocztaj topic o emce Vfc.

Opłaca to pojęcie mocno względne...

Magazynki od vfc pasuja do vfc, we nie mają nic z nimi wspólnego, tu tak samo poczytaj o vfc...

Co do tego że replika ma 3 właścicieli a Ty masz się stać kolejnym to chyba daje sporo do myślenia, że coś może być nie tak...

Patrząc na zdjęcia dźwigni VFC i dźwignię przeładowania od mojego M4 WE stwierdzam że wyglądają identycznie, więc możesz kupić jakąś używkę w Polsce.

Dla porównania:

WE: http://www.specshop.pl/images/TSC_ChargingHandle_M4_TS-11_1.jpg

VFC: http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search_From=searchItem&item=CR-VF21-0002&search=special&rs=vfc&catid=&cat=

Co do zbijaka to tego raczej w Polsce nie znajdziesz ;).

I zgadzam się z pidzejfat-em że 3 właścicieli to dużo a gazówki jak wiemy są awaryjne. Zanim się wymienisz (o ile w ogóle) postaraj się dogadać żeby wysłał replikę na przegląd aby ocenili w jakim jest stanie technicznym (poza zbijakiem i dźwignia).

Ta giwera ma za sobą co najmniej 4 użytkowników w tym ja i kolega pidzejfat i z tego co wiem następni właściciele mieli z nią sporo problemow. Osobiście byłem bardzo zadowolony z tej repliki, ale jak każdy gaziak wymaga sporo troski.

Edited by Tomaszek123