Pawel88R Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 witam , mam pytanie , otoz wydaje mi sie ze spalilem bezpiecznik tylko nie wiem jak go wymienic . Bo ladowalem batke przez 3h podlczylem go do karabina nacisnelem spust i byl tylko 1 pelny strzal a pozniej przy kazdym nacisnieciu spustu grzala sie bataka > I tu pytanie - jak wymienic bezpiecznik , gdzie i co odkrecic i czy chodzi o takie bezpiecznik 15 : http://www.dak.com.pl/Bezpiecznik.htm . Pozdrawiam . Link to post Share on other sites
VasiLiev Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Bezpiecznik jest w chwycie przednim tam gdzie wkładasz baterie, sprawdź na bezpieczniku jaką ma wartość w Amperach i kup odpowiedni :) Link to post Share on other sites
Pawel88R Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 W chwycie przednim ? Spradzalem i tam zadnego bezpiecznika nie ma ; wydaje mi sie ze to w srodku karabinu jest . Na wszelki wypadek daje zdjecie okablowania mego karabinku : http://imageshack.us/photo/my-images/213/img441q.jpg/ . Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 (edited) Wygląda na to ze w twojej Giecie bezpiecznika już nie ma. Czy to G36 od JG? To okablowanie wygląda na nieoryginalne. Poza tym jeśli spalił się bezpiecznik to nic nie powinno się dziać tzn: batka nie powinna się grzać. To raczej problem gdzie indziej. Edited March 12, 2013 by chomik_pl Link to post Share on other sites
Pawel88R Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 Link do tej repliki gdzie ja kupilem : http://allegro.pl/show_item.php?item=3061918506 Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 W opise aukcji jest napisane ze to ty sprzedajesz ta replike. Podales chyba zly link. ?? Link to post Share on other sites
Pawel88R Posted March 12, 2013 Author Report Share Posted March 12, 2013 nie , dobry link dalem . Koles napisal tylko ; " aukcja dla Pawel88R " wiec co mam robic ?! Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 12, 2013 Report Share Posted March 12, 2013 Trzeba rozebrac replike aby stwierdzic co jest nie tak. Sprawdz czy silnik nie jest dokrecony za mocno. Zapytaj sprzedajacego kto i gdzie wymienil okablowanie. Link to post Share on other sites
Pawel88R Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 a jest taka opcja ze moze byc to ten bezpiecznik ktory jest w srodku repliki ? jezeli tak to ile kosztuje taki bezpiecznik i jego wymiana ? Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 W G36 bezpiecznik jest na przewodzie przy imitacji bloku gazowego. W środku nie ma bezpiecznika. Zresztą na logikę, skoro bateria się grzeje to obwód jest zamknięty. Więc nawet jeśli byłby gdzieś bezpiecznik to byłby sprawny. Ja obstawiam tłok zacięty w tylnej pozycji. Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 Jeśli to faktycznie zacięty tłok to można spróbować podpiąć mocniejsza baterie. Pożycz od kolegi jakaś mocniejsza baterie np:9,6V i podepnij bod replikę. Byc może silnik nie dostaje wystarczającej ilości prądu by wykonać pełny cykl. Link to post Share on other sites
Pawel88R Posted March 14, 2013 Author Report Share Posted March 14, 2013 bo patrzylem ze gdy sciagam pin i odsuwam oslone gdzie podpinam batke zadnego tam bezpieczika nie ma . Kolga mi proponowal ze moglo cos sie zaciac w srodku giety , poniewaz batka byla za slabo naladowana i nie wykonala pelnego cyklu i sie zaciela . Jest taka opcja ? Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 14, 2013 Report Share Posted March 14, 2013 A czytasz to, co tu piszemy? Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 11, 2013 Report Share Posted December 11, 2013 Chyba już nie czyta :) Link to post Share on other sites
Recommended Posts