Monster1270 Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Siema. Zamierzam kupić jakąś replikę AN/PEQ 15, najlepiej działającą. Znacie może jakieś fajnie, i dostępnę w polsce ? Co ządzicie o tym http://gunfire.pl/product-pol-1152199830-AN-PEQ-15-LS-z-zielonym-laserem-FDE.html ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Napisz może najpierw jakiej funkcjonalności,poza wyglądem, oczekujesz. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Żeby miał, super uber taktyczny laser (żart, ale żeby działał), oraz żeby jako tako latarka działał. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Dużo lepiej wyjdziesz kupując osobną latarkę. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Mam surefira wiec, latarka po prostu ma być dla "lansu', głownie chodzi mi on laserek, żeby w nocy poświecić. Tak wiem zaraz ktoś powie, że mam sobie kupić laser, ale ten peq ma być uzupełnieniem rekonostrukcji karabinu. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Skoro masz osobno latarkę, to tym laserem sobie w nocy poświecisz. W dzień też powinieneś móc. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Ale mówisz o tym co podesłałem? Choci mi ogólnie o to, czy ten peq z GF, jest ok? czy rozpada się od patrzenia. Laser ma być tylko wspomaganiem w nocy, ewentualnie w dzień w ciemnych pomieszczeniach. Latarka może być, bo co nie dwie latarki to nie jedna. Wiec jeszcze raz się powtórze, ten peq jest ok czy nie ? Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 Mówię w ogóle o chińskich kopiach. Swoją robotę wykona, rozpaść się nie powinien. Jednak moja opinia jest taka, że lepiej kupić atrapę lasera i zainwestować w kolimator/lepszej jakości sprzęt, który masz ochotę ulepszyć. Jakoś nie jestem przekonany co do przydatności celowników laserowych na karabinkach. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Hmm, masz racje, ale jednak ten laserek i tak chce. A ten ? http://gunfire.pl/product-pol-1152199810-FMA-PEQ-15-LA-6-Battery-Case-green-laser-DE.html Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted March 13, 2013 Report Share Posted March 13, 2013 W tym linku laser zamontowany jest w miejscu latarki, a w miejscu lasera/ów jest taktyczna pustka. Laser zasilany jest z zainstalowanego na stałe aku (jakieś małe lipo). Regulacja odlana na stałe, tak samo przełacznik trybu. Użytkowo - kupa IMHO - laser w asg ma jakieś tam zastosowanie wyłącznie w zestawie z noktowizorem. Osobną kategorią jest oczywiście stylizacja itp. Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted March 13, 2013 Author Report Share Posted March 13, 2013 Dobra, przekonaliście mnie do tego, żeby kupić zwykłą atrape. Dzięki wielkie ! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts