Fishbonee Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Hej, Właśnie przyszła mi dysza uszczelniona do mp5k od elementa, no i cholerstwo baaardzo ciasno wchodzi na głowicę cylindra - praktycznie wchodzi na głowicę na jakieś 2mm i trzeba walczyć żeby w ogóle ją ściągnąć. W czym może być problem? Z góry dzięki wielkie za pomoc ;) Quote Link to post Share on other sites
Kohan warrior Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Wyszlifuj "czubek" od głowicy cylindra. Quote Link to post Share on other sites
NooBSaiboT Posted March 19, 2013 Report Share Posted March 19, 2013 Jak nie chcę wejść na prowadnice głowicy cylindra no to nie pasuje i wymień najlepiej któryś z tych elementów żeby pasowało. Miałem taki przypadek że dysza SHS nie chciała pasować do jakiejś głowicy cylindra ale po wymianie głowicy na także SHS wszystko pasowało idealnie i miała bardzo dobrą szczelność. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 19, 2013 Author Report Share Posted March 19, 2013 Jak nie chcę wejść na prowadnice głowicy cylindra no to nie pasuje i wymień najlepiej któryś z tych elementów żeby pasowało. Miałem taki przypadek że dysza SHS nie chciała pasować do jakiejś głowicy cylindra ale po wymianie głowicy na także SHS wszystko pasowało idealnie i miała bardzo dobrą szczelność. mam nową głowicę i nie pasuje, to samo z oryginalną z galaksiaka D: no nic, pobawię się w piłowanie Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Wyjmij oring z dyszy, jeśli bez niego dyszę założysz na głowicę cylindra to po prostu zmień sam oring na odpowiedni. Jeśli to nie pomoże to albo trzeba kupić inną dyszę albo coś szlifować. Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Ściągnąłem oringa i w sumie żadnej różnicy nie ma, dalej ciasne jak cholera ;/ A jest może jakiś "zalecany" sposób piłowania? Bo myślę nad 2 opcjami: 1) malutkie wiertełko do środka dyszy i rozwiercić ją lekko żeby pasowała 2) papierem ściernym tego cycusia od głowicy cylindra potraktować aż będzie dysza wchodziła ? Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Myślę że problem leży w samej dyszy Elementa i bez wymiany tego ''elementu'' się nie objedzie. Jakiej firmy masz dyszę? Replikę? Quote Link to post Share on other sites
Fishbonee Posted March 20, 2013 Author Report Share Posted March 20, 2013 Głowica uszczelniona od Jing Jonga, do stockowej z galaxy też nie pasuje. No a sama replika to galaksiak. Ostatnia część elementa jaką zakupiłem... Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted March 21, 2013 Report Share Posted March 21, 2013 Ostatnia część elementa jaką zakupiłem... Moja przygoda z częściami tej firmy zakończyła się dokładnie tym sam zdaniem. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts