Sardkop Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Mam lekko wyrobiony pin w body, siedzi dośc mocno.., próbowałem odkręcac go już 10-cioma imbusami ale wszystkie się wyrabiają.. Co moge zrobic zakładając, że mam całkiem wyrobiony gwint? Pin siedzi dośc mocno.. Quote Link to post Share on other sites
durrr Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 może spróbuj go naciąć pod płaski śrubokręt? Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 Mam lekko wyrobiony pin w body, siedzi dośc mocno.., próbowałem odkręcac go już 10-cioma imbusami ale wszystkie się wyrabiają.. Co moge zrobic zakładając, że mam całkiem wyrobiony gwint? Pin siedzi dośc mocno.. Same sprzeczności. Jeśli próbujesz go odkręcić, to chyba nie jest pin (który z reguły się wybija) a śruba, prawda? Wyrabiają się imbusy czy gwint śruby? Bo jeśli to pierwsze, to użyj porządnego imbusa a nie takiego z plasteliny. Miło by było, gdybyś też napisał, jaka to replika i o którą konkretnie śrubkę chodzi - to może pomóc. Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 20, 2013 Report Share Posted March 20, 2013 (edited) Masz wyrobiony gwint czy główkę śruby? Jeśli główkę to najlepiej naciąć na płaski śrubokręt . Edit: @Pietracha, możliwe że ma taki pin że najpierw go wbijasz a potem zabezpieczasz wkręcając w niego śrubkę z drugiej strony. O takie coś: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=3412&name=CA_-_Piny_montazowe_do_korpusu_M4,_M16 Edited March 20, 2013 by PiterMaster1 Quote Link to post Share on other sites
Sardkop Posted March 23, 2013 Author Report Share Posted March 23, 2013 Edit: @Pietracha, możliwe że ma taki pin że najpierw go wbijasz a potem zabezpieczasz wkręcając w niego śrubkę z drugiej strony. O takie coś: http://www.specshop....korpusu_M4,_M16 Lekko wyrobiony gwint był w śrubce. Była to M4A1 AGM`u rozsuwana, czyli pin był z przodu. Poszukałem "pancernego" imbusa i dało radę. Muszę teraz pamiętac zeby odkrecac od czasu do czasu i nie dokręcac na maksa ;d A już się przymierzałem do piłowania pinu ;d Dzięki wielkie, temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 A po co odkręcać co jakiś czas? Dokręć porządnie i zostaw. I spraw sobie porządny zestaw imbusów różnej wielkości. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts