kamir0014 Posted March 22, 2013 Report Share Posted March 22, 2013 (edited) Witam. Mam problem z moją ładowarką turnigy accucell 6. Pakiety lipo ładuje tak jak ma być. Problem pojawia się przy ładowaniu Nimh,Nicd. Bateria poprostu ładuje baterie 8.4 do napięcia 10.6v ale gdy podepnę baterię do repliki to strzeli kilka razy i nie uciągnie dalej. Testowane na kilku bateriach. Kolega tak że sprawdzał te same baterie na imax b6 i działają dobrze. Baterie ładuje prądem 0.5 A. Próbowałem prądem 0.1 A i ten sam efekt. Co może być przyczyną tego? Coś w ustawieniach czy jakieś uszkodzenie? Pozdrawiam Kamil Edited March 22, 2013 by kamir0014 Quote Link to post Share on other sites
kamir0014 Posted April 1, 2013 Author Report Share Posted April 1, 2013 Wie ktoś coś na ten temat? Quote Link to post Share on other sites
echelon_ Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 A sprawdź miernikiem czy faktycznie ładowarka dobija do tego poziomu 10.6V. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts