RaaZ Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Witam otóż jestem dość świeży i bardzo zauroczony GBB mój problem w tym że nie wiem co wybrać mam 1000zł polecicie coś dodam że interesuja mnie karabinki szturmowe nie żadne pistolety ani pistolety maszynowe mogą być używane. Tak jeszcze na marginesie nie musi być pierwsza klasa ale żeby wytrzymałą troche i od razu mówie nie radzcie AEGów bo ich nie chce no chyba że są fajne EBB w co wątpie. Jeżeli zły dział Przepraszam serdecznie. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Zapewne dał byś radę ogarnąć jakiegoś używanego gbbr za 1000zł, problem jest taki że w stocku dłuższy czas da radę nie wiele takich replik. Szukaj m4 KJW, KWA, jako tako ewentualnie WE. Giety WE są bardzo efektywne. Problem jest taki że GBBR zazwyczaj w stocku mają znalowe bebechy i pewne elementy pękają nawet po kilku tys kulek, co jest normą :( Magi gg emek WE są tragiczne, radzę się ich wystrzegać. Ogólnie GBBR jako jedyna replika to zły pomysł, jako pierwsza-tragiczny. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 23, 2013 Author Report Share Posted March 23, 2013 Pierwsza to już nie miałem juz aegi boyia i cymy, a co sądzisz o tych m4 G&G gbb zakładając że bym je od środka na start wzmocnił i że na wyglądzie zewnętrznym mi za bardzo nie zależy. I tak wogóle dzięki za odzew. Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Ten system gbb dobrze strzela, ale nie ma fun factoru :( Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 23, 2013 Author Report Share Posted March 23, 2013 Czyli jest godny polecenia? a jak pod względem celności i startowej wytrzymałości, zależy mi tak żeby narazie karabinek wytrzymał do 4k kulek i nie stracił zbytnio na celności jak i mocy. Aha i ile może taki gaziak jeść gazu np po jednym nabiciu maga na 30 kulek ile wystrzele tych magów? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted March 23, 2013 Report Share Posted March 23, 2013 Ogolnie to repliki gbbr nie kupuje sie dla celnosci, chyba ze masz długą precke. Magi lubią się rozszczelniac a bebechy pękać niespodziewanie, nie jestem wróżką. Ale przygotuj sie ze jesli bedziesz mało strzelał, to 1 pucha gg na 2 strzelanki. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 23, 2013 Author Report Share Posted March 23, 2013 ok pomyśle jeszcze czy się w to bawić dzięki za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Jak chcesz fajny blow-back, a do tego replikę na najwyższym poziomie jakościowym oraz nie chcesz, by się rozleciała to zerknij na to: http://forum.wmasg.p...ft/page__st__40 Dokładnie chodzi o moją wypowiedź. Jestem użytkownikiem LR300, który posiada dwustopniowy blow-back oraz bardzo dobre osiągi. Możesz poszukać tej repliki używanej, ewentualnie dozbierać i czekać na promocję, gdzie wyrwiesz ją za około 1200 zł (BlackSword.pl). Wiem, że szukasz gazowej repliki, ale dałeś wzmiankę o tym, że może być również EBB. Stąd też moja propozycja zachęcająca ;). Pozdrawiam. Edited March 24, 2013 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
gaSTon Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 EBB - CM.050 Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 hmm a co sądzicie o gazowych chinolach AGM, G&G, JG (wiem że było ale coś mogło się w produkcie zmienić tak jak np. nowe rk bojca) Quote Link to post Share on other sites
Dymitr Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 G&G z tego co mi wiadomo chinolem nie jest ;) Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 oj tam :) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Ej, ale on pytał o gaziaka, nie elektryka. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Ej, ale on pytał o gaziaka, nie elektryka. Teoretycznie tak, ale zaznaczył również, że "no chyba że są fajne EBB w co wątpie." więc ja chciałem mu rozwiać jego wątpliwości i poleciłem elektrycznego LR300 z BB od EA. Nic więcej. Gazowe repliki, to chyba Twoja działka, więc możesz go odesłać do odpowiedniego działu, lub polecić coś ;). Pozdro! Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Nie polecę bo nie polecam karabinków GBB :D. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 Nie polecę bo nie polecam karabinków GBB :icon_biggrin:. nie ma to jak zrobić komuś nadzieje że jest kolejna sensowna wiadomość :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 To jest sensowna wiadomość: nie pchaj się w GBBR z takim budżetem bo będziesz miał głównie problemy z repliką zamiast dobrej zabawy. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 Chyba jednak przyznam ci racje i zostane przy aegach. Dzięki wszystkim za poświęcony czas i Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
CarteR Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 (edited) W GBB masz kilka + reszta same - + Odtworzenie realistyki ruchomego zamka odbezpieczania itp,itd + jakiś tam mikroodrzut :icon_smile: teraz - - Awaryjność w stocku - Nieodponość gazu na niskie temp - Ceny Magazynków (200zł +/- za sztuke albo wiecej) - Magazynki mieszczace niewelka ilośc kulek - Dużych serii nie pociśniesz bo coś tam zamarza (zawór czy uszczelka) - Cena Repliki (za to bedziesz miał wypas Aega) - Koszty gazu (zalezy od zużycia ) chyba tyle :icon_smile: Edited April 2, 2013 by CarteR Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Jest kilka replik gbbr mało awaryjnych w stocku, m. in. Tanio Koba. Można zawsze strzelać na co2. Za granicą magazynki gbbr można kupić taniej niż za 200zł. No i tak powinno chyba być? Tysiące ludzi właśnie po to kupuje low/real capy do aeg. Bzdura, chyba że widziałeś jakiegoś awaryjnego GBBR. Wysoka cena? Za 1000-1500zł masz taiwańskiego gbbr, więc porównywalnie z AEG. Ja tam nie narzekam, nie jest to duży wydatek. Przecież do aeg też trzeba kupić akumulatory i ładowarkę żeby dobrze strzelało. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 2, 2013 Report Share Posted April 2, 2013 Twoja teoria się słabo broni. Baterię i ładowarkę kupujesz raz. Za 1000-1500 masz awaryjnego GBBR albo AEGa na lata. Magi taniej niż za 200zł za granicą- do AEGa też se je możesz kupić za granicą. Za 200zł kupisz sobie nawet komplet 6 sztuk :D. Widziałem bardzo dużo GBBR. Awaryjnych jak ch, mniej awaryjnych, jeszcze mniej awaryjnych, drogich, tanich. I... prócz fun factoru w czasie strzelania (jesli nie przeszkadza nam np spadek rofa pod koniec maga :D i temu podobne typowe dla GBBR atrakcje) pod każdym względem są one niżej niż AEG. Quote Link to post Share on other sites
RaaZ Posted April 2, 2013 Author Report Share Posted April 2, 2013 Nom ja jednak wybieram AEGi nie mam zamiaru bawić się w ładowanie gazu na strzelance co jednego maga :) Myśle że pobawie się w to jak zaczne zarabiać dla tych co mają mało pieniędzy przeznaczone nie są. Także myśle że temat do zamknięcia a wszystkim po raz drugi Serdecznie Dziękuję. Trzymajcie sie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts