Szaajbus Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Witam Mam dość dziwny problem a mianowicie po długiej strzelance padła mi batka to nic dziwnego, więc w domu ją podładowałem podpiołem do karabinu i nacisnołem spust i brak jakiej kolwieg reakcji, wyciągnołem silnik i podpiołem kabelki żeby zobaczy czy on wogóle kręci ale też nic. Ten sam silnik podłączyłem do innego karabinu i innej batki i tam śmigał. Myślałem że poszły mi kable albo kostka stykowa więc je wymieniłem na te http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=8457 Kable zamontowałem, batke naładowałem ale dalej nic. Dodam że bateria to Sanyo 9.6v 2400Mah ładowana ładowarką http://azteko.pl/ladowarka-do-baterii-automatyczna-bch003-mw2168gs-p-365.html Niemam jak sprawdzić batki na innym karabinie ponieważ tylko ja w teamie posiadam wtyczki deans. Podczas ładowania batka i ładowarka jest ciepła ładowałem ją prądem o natężenie 240 mah jakieś 10godzin. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły lub sugestje bardzo proszę o pomoc Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Bezpiecznik i słownik Ci się spaliły najwidoczniej. Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Kable do których dał link nie mają bezpiecznika. Chyba coś z baterią jest, posprawdzaj miernikiem. Quote Link to post Share on other sites
Szaajbus Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 i tu niestety jest problem ponieważ nie posiadam miernika Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 W takim razie baterie podłącz na krótko z silnikiem za pomocą zupełnie innych kabli i będziesz wiedział o co chodzi. Wg mnie na 99% bateria. Quote Link to post Share on other sites
Vaco Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 (edited) Sprawdź, czy metalowa kostka języka spustowego wchodzi pomiędzy blaszki z kostki stykowej kabli. Musi dotykać jednej i drugiej blaszki. Ps. Zainstaluj sobie przeglądarkę, która podkreśla błędy, jeżeli poprawna polszczyzna sprawia Ci problemy, to właśnie polecam to zrobić. Lepiej się wtedy posty czyta, wyglądają przejrzyściej i można się łatwiej dogadać ;). Edited March 24, 2013 by Vaco Quote Link to post Share on other sites
Szaajbus Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 styka bardzo dobrze. Aktualnie piszę z telefonu Quote Link to post Share on other sites
Szaajbus Posted March 24, 2013 Author Report Share Posted March 24, 2013 właśnie zauważyłem że ostatnie ogniowa w miejscu łączeń sa pokryte jakąś ciemno brązową substancją bardzo mało tego no ale jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts