Jan Onufry Zagłoba Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Siema! Dostałem na urodziny Baterie LiFePO4 12.8V i nie wiem jaką ładowarke do tego kupić a w sumie nie mam żadnej... I jeszcze jedno pytanie: Czy to nie jest zbyt mocna bateria do repliki mp5sd6 (cm.041) Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Kurna, spory woltaż... Szczerze mówiąc to bym się bał to pakować do tej mp5-ki. Quote Link to post Share on other sites
Emcet Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Człowieku, to spłonie z taką baterią! :icon_eek2: :icon_eek2: :icon_eek2: Quote Link to post Share on other sites
cyp Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 LiFePO4, to chyba mają taki przelicznik wydajności jak lipo, nie? Jeśli tak, to broń Boże tego nie wsadzaj do tej cymy. Quote Link to post Share on other sites
Galithar Posted March 24, 2013 Report Share Posted March 24, 2013 Odlutuj jedno ogniwo i smigac będzię. ładowarka IMAX B6 idealnie pasuje, sam korzystam z takiej dla mojej lifetki. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 albo zrob pwm jako regulacja obrotów silnika. lepiej i nie niszczymy bateri Quote Link to post Share on other sites
luis Posted March 25, 2013 Report Share Posted March 25, 2013 (edited) Odlutuj jedno ogniwo i smigac będzię. ładowarka IMAX B6 idealnie pasuje, sam korzystam z takiej dla mojej lifetki. Pozdrawiam Tiaaa, złoty pomysł... :icon_confused3: , patroszyć zestaw ogniw z oryginalnego opakowania, by odlutować jedno ogniwo :bialaflaga: , nie mając doświadczenia można tylko doprowadzić do zwarcia i koniec balu panno Lalu. Lepszy pomysł to jest to o czym napisał kolega virustoron w poście powyżej. Co do ładowarek, to jest sporo modeli z mikroprocesorowym układem diagnostyczno kontrolnym np. imax B6, czy podobne w obsłudze tylko z polskim menu ładowarki PowerBean - http://www.specshop....d,_LiPo,_Li-Ion Ta ładowarka ma już wbudowany zasilacz wewnętrzny i w przeciwieństwie do imaxa B6 ( jest tańsza, bo do imaxa musisz dokupić kabel i zasilacz zewnętrzny), jej minusikiem jes to, że ma tylko kable do ładowania ogniw z wtyczką T-connector oraz kable z krokodylkami i Tamiya Large (więc trzeba dokupić kable do ładowania ogniw z wtykami Tamiya mini w przypadku jeśli masz ogniwa na takie wtyki). Edited March 25, 2013 by luis Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts