strazak_Konrad Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 Czy do radia MaxCom WT 350 będzie pasować headset BOWMAN? Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted March 6, 2011 Report Share Posted March 6, 2011 To zależy jaką masz wtyczkę w tym Bowmanie (a konkretnie w PTT). Ten Maxcom ma gniazdo jak w Motorolach. Quote Link to post Share on other sites
qazfakir Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Posiadam: MaxComa WT350, kopie Bowmana (Barvo) z wtyczką w standardzie Motoroli oraz radio MR350 Motoroli (GSMR). Wtyczka w standardzie Motoroli nie jest kompatybilna z tym MaxComem. Przy czym radio to współpracuje z zestawem słuchawkowym od telefonu GSM Motoroli. Ten zestaw nie ma jednak przycisku PTT Kopia Bowmana jest sprawna, współpracuje bezproblemowo z radiem Motoroli. Pozdrawiam Marcin Quote Link to post Share on other sites
Makyaveli Posted March 28, 2013 Report Share Posted March 28, 2013 Witam. Sory za odkopanie tematu ale mam pewien problem. Chodzi mi o przycisk ptt pasujący do maxcoma wt350, część pisze że ptt od motoroli pasuje inni zaś że jest niekompatybilny. Czy ktoś używa tego radia i może mi pomóc? Quote Link to post Share on other sites
Makyaveli Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Panowie wie ktoś za co odpowiada każdy kabel w tym ptt http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=10123&name=EMERSON_-_P-Tor_PTT_Military_-_Motorola_Talkabout . Oto zdjęcie rozłożonego ptt http://img194.imageshack.us/img194/552/wp000114e.jpg, Może uda mi się to przerobić tylko że schematy umieszczone w necie za dużo mi nie mówią Quote Link to post Share on other sites
GALA94 Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Czerwony pewnie glosnik, zolty mikrofon, czarny masa a bialy pewnie PTT. Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted March 31, 2013 Report Share Posted March 31, 2013 Na tym zdjęciu widać, że drugi pin od strony wejścia słuchawek jest nieprzylutowany, albo mi się wydaje? Quote Link to post Share on other sites
Makyaveli Posted April 1, 2013 Report Share Posted April 1, 2013 Piny i tak będą musiały być prawdopodobnie przerabiane, bo nie jestem pewien czy będą pasowały Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted August 24, 2014 Report Share Posted August 24, 2014 Mały odkop. Czy któryś z PTT oferowanych na airsoftowym rynku jest kompatybilny "od ręki" z Maxcomem? Quote Link to post Share on other sites
Makyaveli Posted September 9, 2014 Report Share Posted September 9, 2014 (edited) Niestety nie, szukałem w każdym możliwym miejscu i nie ma. W moim przypadku skończyło się zmianą krótkofalówek na inne, do których łatwo kupić PTT. Edited September 9, 2014 by Makyaveli Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 http://www.navcomm.eu/download/wtyki.pdf Czy któryś z tych wtyków będzie pasował do ww. Maxcoma? Quote Link to post Share on other sites
bizon96 Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 http://www.navcomm.e...nload/wtyki.pdf Czy któryś z tych wtyków będzie pasował do ww. Maxcoma? Niestety mam złe wieści, nie będzie pasował. Ale możesz sobie sam zestaw polutować (rysunek poniżej). Musisz tylko włączyć funkcję VOX na bardzo czułą. Kiedy włączysz przycisk i zaczniesz mówić automatycznie włączy się nadawanie. Biegałem z takim zestawem około roku i nie mogłem narzekać. Nie pomiń tylko włącznika PTT, inaczej użytkownicy wspólnego kanału cię zjedzą jak zaczniesz sapać do mikrofonu. :maniak_zle: Wcześniejsza wersja tego zestawu nie miała przycisku PTT, i bez włączonego VOX-a używałem przycisku PTT radia, a samo radio miałem przyczepione do szelek na ramieniu. Słuchawki miałem takie fikuśne komputerowe, uwaliłem tylko prawą słuchawkę :icon_wink: Da się? Da się. Trzeba się tylko chwilunię pobawić z lutownicą. Nie jestem tylko pewien czy podłączenie mikrofon-słuchawka są na rysunku w odpowiednich łączach jack-a, czy nie trzeba ich zamienić miejscami, ale o ile mi się wydaje, to tak jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Alien3294 Posted March 19, 2018 Report Share Posted March 19, 2018 Pozwolę sobie odkopać temat. Dostałem wczoraj jako prezent Maxcoma WT350, ucieszony myślą, że nie będę musiał wydawać tych 130 zl na baofenga zacząłem się rozglądać za słuchawkami. Bede chciał zamówić Bowmana Evo III, ale nie wiem, który PTT wybrać. Czy kwestia kompatybilności przycisków z tym radiem zmieniła się na przestrzeni ostatnich kilku lat? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts