Kris-bb Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Witam ... mam pewien problem - otoz posiadam owa komore http://azteko.pl/pdi-komora-hopup-do-vsr10-ver-p-5820.html plus precka promyka i gumka czarna systemy ... Problem polega na zacinkach ;/ Probowałem na Madbullach 0.36, 0,40 Guardery 0,23 ;] ... kulke cos trzyma i ni huhu nie chce puscic, czasami lecą ale powiedzmy co 2-3 kulka sie zapycha ;/ ... walczylem caly dzien z tym i nie wiem jaki jest problem ;/ .... czy to aby nie wina tej precki ? wczesniejsza taka pseudo precka chodzila bez zarzutu ale i tez komora byla inna, tu jednak problemem komora chyba nie jest ? .... Czy ktos moze cos poradzic ? Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 prawdopodobnie źle poskładałeś komorę, nie sądzę byś w lufie miał jakieś zadry czy coś. Quote Link to post Share on other sites
Kris-bb Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 prawdopodobnie źle poskładałeś komorę, nie sądzę byś w lufie miał jakieś zadry czy coś. hmmm, a co tam zle mozna poskladac ? ;] jeden gumowy oring w srodeczek wszedl drugi z drugiej strony tez i cala reszta ... kulka z maga wpada do komory - tłok ją z komory wypycha w strone gumki Hu/lufy no wiadomo gdzie ;] - oddaje strzał i lipton, głuchy dzwiek strzykawki, kulka zablokowana stoi ;/ ... Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 wyjmij lufę i zobacz czy kulka swobodnie przelatuje przez nią. Następnie zobacz z jakim oporem kulka przechodzi przez komorę hop up. Quote Link to post Share on other sites
Kris-bb Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 wyjmij lufę i zobacz czy kulka swobodnie przelatuje przez nią. Następnie zobacz z jakim oporem kulka przechodzi przez komorę hop up. Włożyłem precke Guardera - wszystko działa .... Więc teraz pytanie - co uzywać do promyka ? skoro madbulle sie tną i guardery ? ... G&G ciezkich nie ma :( a replika ma 600 fps ;/ ... Quote Link to post Share on other sites
Kazana Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Zrób tak jak morf napisał, weź sama lufke promyka i przez nią kulki przepuszczaj z ręki, a jak coś będzie nie tak to sprawdź czy nic nie zakłóca światła wnętrza lufy i czy jest "lustro". Jak coś będzie nie tak to wycior i delikatnie wyczyść, żeby lufy nie porysować. Quote Link to post Share on other sites
kubasekekek Posted March 30, 2013 Report Share Posted March 30, 2013 Witam, precki promyka są trochę szersze niż reszta luf. Spróbuj jeszcze wyciągnąć trochę lufę do przodu. U mnie to rozwiązało problem Quote Link to post Share on other sites
Kris-bb Posted March 30, 2013 Author Report Share Posted March 30, 2013 Witam, precki promyka są trochę szersze niż reszta luf. Spróbuj jeszcze wyciągnąć trochę lufę do przodu. U mnie to rozwiązało problem No wlasnie ... zauwazyłem ze scianki sa grubsze w promyku - tak tez podejrzewam, ze kulka blokuje sie wlasnie na sciance lufy - kulki swobodnie przelatują i jest lustro. Wiec teraz ale to juz jutr przeloze spowrotem promyka, jednak nie znacznie odsunę go od konca komory tak by hopka tez dzialala bez zaklocen ;] Quote Link to post Share on other sites
Kris-bb Posted April 1, 2013 Author Report Share Posted April 1, 2013 kubasekekek - racja ;] ... zabieg był pomocny do zamknięcia i dziękuje za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Szycha201 Posted May 25, 2013 Report Share Posted May 25, 2013 Podepnę się pod temat aby nie zakładać nowego. Mam problem z malym oringiem w komorze M24, słabo uszczelnia się z głowicą cylindra.. Chciałbym go wymienić na coś szczelniejszego, jaki rozmiar oringa zakupić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts