bialy90 Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Witam wszystkich, jako ze jestem zielony w tych sprawach i od wczoraj zaczyna sie moja przygoda, mozna by powiedziec ze od zera z asg, tak wiec mam kilka pytan odnosnie karabinku WE-4168 co2 open bolt. Kupilem go po bardzo okazyjnej cenie i teraz tak: -o co dbac i czym zabezpieczac taki karabinek? Bo poprzedni wlasniciel wystrzelil z niego kilka magazynkow i odlozyl na polke, tak przelezal ok roku czasu nie uzywany, takze pasowaloby go chyba porzadnie przesmarowac i wyczyscic... Dodam ze po zaladowaniu nie ucieka nigdzie gaz, wszystko fajnie chodzi, na jednej kapsule co2 daje rade wystrzelic 2 magazynki(to chyba dobrze jak na karabinek bez zadnych przerobek)... -chetnie wyslucham tez innych rad w temacie o dbalosc i konserwacje karabinka Dodam ze duzo czytalem na forach lecz, jest tak duzo roznych opinii ze mozna sie pogubic. Z gory dziekuje za udzielenie informacji :) Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 (edited) http://forum.wmasg.p...ic/56510-m4-we/ Smarować olejem do maszyn precyzyjnych, dokładnie czyścić z syfu i tyle... jak sie złamie wymieniać na nowe. Edited April 6, 2013 by grzesio93 Link to post Share on other sites
Rock-A-Fear Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Pytanie może trywialne ale jestem dziewicą w tym zakresie :) Jak zamontować coś takiego : http://www.taiwangun.com/wyposazenie-taktyczne/zawieszenie-taktyczne-uchwyty-do-zawieszen/zaczep-zawieszenia-do-serii-m4-gbb-systema-okragly-acm.html na replice hk416 GBB WE Link to post Share on other sites
Didi Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Zdejmujesz kolbę z prowadnicy, zakładasz ucho i z powrotem kolbę. Link to post Share on other sites
Rock-A-Fear Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 i ucho lata za każdym razem jak rozsuwasz bądź zsuwasz kolbę na prowadnicy ? no chyba jednak nie Link to post Share on other sites
Klojtex Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Kolego,troche oglady. O ile sie nie myle to na prowadnicy jest cos w rodzaju gwintu(?). I na nim sie to trzyma. Link to post Share on other sites
Rock-A-Fear Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Nie no kolego ogłada ogładą ale nie ośmieszajcie się tymi postami. To, że napisałem że jestem zielony w temacie to nie znaczy że nie wiem nic. To już moja 3 eMka z tym, że pierwsza GBB i jestem ciekaw czy muszę wybebeszać całą prowadnicę kolby zanim wezmę się z rozkręcanie i mocowanie tego ucha. A z gwintem to ma mało wspólnego bo samo z siebie się trzymać nie będzie, przyjrzyj się zdjęciom. Pozdrawiam serdecznie. Aha i tak na odchodne rada, w której się zgaduje jest gorsza niż brak rady. Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 (edited) http://youtu.be/_3-vjYfzRKk?t=1m21s O to Ci chodzi? Jeżeli tak, to ucho zakładasz na ten wystający element, na który zakłada się prowadnicę kolby, następnie zakładasz samą prowadnicę i skręcasz. Edited April 11, 2013 by Vaco Link to post Share on other sites
Rock-A-Fear Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Podziękował Link to post Share on other sites
zuluasg Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Witam, Jakie ucho będzie pasować do HK416 VFC umarex? Link to post Share on other sites
Recommended Posts