Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

WE-4168 (HK416) kilka pytan odnosnie karabinku?

Recommended Posts

Witam wszystkich, jako ze jestem zielony w tych sprawach i od wczoraj zaczyna sie moja przygoda, mozna by powiedziec ze od zera z asg, tak wiec mam kilka pytan odnosnie karabinku WE-4168 co2 open bolt.

Kupilem go po bardzo okazyjnej cenie i teraz tak:

-o co dbac i czym zabezpieczac taki karabinek? Bo poprzedni wlasniciel wystrzelil z niego kilka magazynkow i odlozyl na polke, tak przelezal ok roku czasu nie uzywany, takze pasowaloby go chyba porzadnie przesmarowac i wyczyscic...

Dodam ze po zaladowaniu nie ucieka nigdzie gaz, wszystko fajnie chodzi, na jednej kapsule co2 daje rade wystrzelic 2 magazynki(to chyba dobrze jak na karabinek bez zadnych przerobek)...

-chetnie wyslucham tez innych rad w temacie o dbalosc i konserwacje karabinka

Dodam ze duzo czytalem na forach lecz, jest tak duzo roznych opinii ze mozna sie pogubic.

Z gory dziekuje za udzielenie informacji :)

Nie no kolego ogłada ogładą ale nie ośmieszajcie się tymi postami. To, że napisałem że jestem zielony w temacie to nie znaczy że nie wiem nic. To już moja 3 eMka z tym, że pierwsza GBB i jestem ciekaw czy muszę wybebeszać całą prowadnicę kolby zanim wezmę się z rozkręcanie i mocowanie tego ucha. A z gwintem to ma mało wspólnego bo samo z siebie się trzymać nie będzie, przyjrzyj się zdjęciom. Pozdrawiam serdecznie. Aha i tak na odchodne rada, w której się zgaduje jest gorsza niż brak rady.

• 8 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...