Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Iść, dostać się i być żołnierzem.

Recommended Posts

Albo zróbcie uprawnienia ratownika medycznego. Wojo bierze ich w każdych ilościach bo są ciągłe braki.

Mając papiery ratmeda wojo bierze od razu do siebie.

Tak było ponad 3 lata temu. Brali każdego ratmeda bo nie mieli kogo do Afganu wysyłać. Teraz MON przesycił się ratownikami i cholernie ciężko jest etat sobie znaleźć. Znam wielu ratowników w naszej amii i z rozmów z nimi wynika, że etatów nie ma; a jak się już jakiś znajdzie to wolą wepchnąć kogoś od siebie niż brać kogoś z cywila. Jestem ratmedem w wojsku już ładnych parę lat. Kończyłem niestniejącą już szkołę podoficerską służb medycznych gdzie wbito mi do głowy podstawy ratownictwa na polu walki, które znacząco się różni od ratownictwa cywilnego. Zresztą nie wezmą do armii nikogo choćby ten byłby super specem od np. fizyki jądrowej jeżeli nie przeszedł przysięgi wojskowej a na chwilę obecną tylko poprzez służbę w NSR będź szkoły oficerskie można ją złożyć.

Odpowiedź brzmi: nic. I tyle. Skoro ktos jest głąbem zadającym pytania na forum jak dostać się do wojska, to nie powinien do tego wojska trafić.

Zadałem pytanie na forum bo po to ono jest.

Powiec mi dlaczego mnie obrażasz, jak nie masz nic do powiedzenia związanego z tematem to po co wogóle się wypowiadasz ? Myślisz, że jesteś jakiś lepszy ? Mi wydaje się raczej, że masz jakiś kompleks mniejszości bo musisz komuś "dogryzać" żeby poczuć się dowartościowanym.

Edited by enderedette

Chemol, dziwne, że już nie chcą brać skoro na misje ciągle jeżdżą cywilni ratmedzi.

Jeżdżą z prostej przyczyny: mają podpisane kontrakty. Na 10 zmianie na której byłem było chyba 4 cywilnych ratmedów. Na 11 zmianę chyba nie przyjechał żaden(mogę się mylić gdyż żadnego nie spotkałem). W polskiej armii jest wielu chętnych ratowników którzy bardzo chętnie wszystko zostawią i polecą w góry (w tym ja). Armia na chwile obecną nie potrzebuje brać ludzi z cywila gdyż ma dużo ochotników w swoich szeregach.

Edited by Chemol

Zadałem pytanie na forum bo po to ono jest.

Powiec mi dlaczego mnie obrażasz, jak nie masz nic do powiedzenia związanego z tematem to po co wogóle się wypowiadasz ? Myślisz, że jesteś jakiś lepszy ? Mi wydaje się raczej, że masz jakiś kompleks mniejszości bo musisz komuś "dogryzać" żeby poczuć się dowartościowanym.

bo wiara w to, że lepiej na forum airsoftowym doradzą niż np. w WKU (czy też w wojskowej części internetu bo coś takowego istnieje) jest wiarą głupią. A każdy kto w to wierzy jest głąbem nie potrafiącym samodzielnie wyszukać potrzebnej mu informacji. I jest obawa, ze zrobi sobie lub co gorsza innym w wojsku krzywdę.

Więc albo ludzkość kretynieje albo...

A i tak szkoda gadać. Bo to jak grochem o ścianę.

Żeby Cię poniżyć powiem, że jest na forum co najmniej jeden temat o tym samym...

A jaki to ma związek ?

Ano taki:

Regulamin forum:

VIII - ZASADY MODERACJI

Niektóre z zasad, na podstawie których moderatorzy oceniają wypowiedzi:

(...)

- Tematy oraz posty, które zostały utworzone, a treść ich pytania jest łatwa do odnalezienia na forum zostaną skasowane (nie dotyczy działu "Szybkie pytanie - szybka odpowiedź");

Netykieta:

(...)

Zanim użytkownik zada pytanie na WMASG.pl lub forum ma obowiązek sprawdzić czy dane zagadnienie nie zostało już poruszone gdzie indziej korzystając z wyszukiwarki na WMASG.pl i na forum (Uwaga! Są to osobne wyszukiwarki).

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...