Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

witam!

Od dłuższego czasu borykam się z problemem w mojej replice...

Sprawa ma się tak :

Ten "dzyndzel" który wpuszcza gaz z maga do cylka nie cofa się przez co po wciśnięciu spustu mam full auto, którego nie idzie zatrzymać, a po skończeniu się kulek gaz wylatuje do zera.

Próbowałem wielu rzeczy żeby to naprawić (oczywiście taśma izo. ;P) lecz moje majstrowanie nic nie pomogło.

I tu pada moje pytanie : czy da się to jakoś naprawić ?

Z góry dzięki i pozdro

Poza zalepianiem izolką czyściłeś do ostatniej śrubki? Nic nie wygląda na pęknięte lub nadmiernie starte?

Nie wypadła Ci część G26-46, oraz jej sprężynka G26-48?

http://i33.tinypic.com/1zoz4va.jpg

EDIT: o który "dzyndzel" Tobie chodzi? Ten od zaworu w magazynku (G26-65), czy zbija zaworu w pistolecie (G17-23)?

Edited by -Otto-

Podejrzewam, że jest to wina BB unitu (czy jak to tam się nazywa, część G17-8 ) Za słabo dociska on te 'łożysko' na kurku przez co nie powoduje dociągnięcia tegoż kurka i jego zablokowania w pozycji tylnej. Wyciągnij maga i przeładuj na sucho szybko kilka razy, nie dociskaj za bardzo zamka do korpusu, jeśli kurek za każdym razem powróci z zamkiem i nie będziesz mógł oddać strzału to wina będzie ewidentna.

Edited by rumak
  • 1 month later...