fiflak100 Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 witam! Od dłuższego czasu borykam się z problemem w mojej replice... Sprawa ma się tak : Ten "dzyndzel" który wpuszcza gaz z maga do cylka nie cofa się przez co po wciśnięciu spustu mam full auto, którego nie idzie zatrzymać, a po skończeniu się kulek gaz wylatuje do zera. Próbowałem wielu rzeczy żeby to naprawić (oczywiście taśma izo. ;P) lecz moje majstrowanie nic nie pomogło. I tu pada moje pytanie : czy da się to jakoś naprawić ? Z góry dzięki i pozdro Quote Link to post Share on other sites
-Otto- Posted April 6, 2013 Report Share Posted April 6, 2013 (edited) Poza zalepianiem izolką czyściłeś do ostatniej śrubki? Nic nie wygląda na pęknięte lub nadmiernie starte? Nie wypadła Ci część G26-46, oraz jej sprężynka G26-48? http://i33.tinypic.com/1zoz4va.jpg EDIT: o który "dzyndzel" Tobie chodzi? Ten od zaworu w magazynku (G26-65), czy zbija zaworu w pistolecie (G17-23)? Edited April 6, 2013 by -Otto- Quote Link to post Share on other sites
fiflak100 Posted April 8, 2013 Author Report Share Posted April 8, 2013 G26-46, oraz jej sprężynka G26-48 są. Chodzi o (G17-23) - on nie odbija i wypuszcza gaz do końca. Może to być spowodowe zbyt startym metalem w tej części G26-46 ? Próbowałem tego : http://www.youtube.com/watch?v=gphF4b48YzU ale też lipa :( Quote Link to post Share on other sites
rumak Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 (edited) Podejrzewam, że jest to wina BB unitu (czy jak to tam się nazywa, część G17-8 ) Za słabo dociska on te 'łożysko' na kurku przez co nie powoduje dociągnięcia tegoż kurka i jego zablokowania w pozycji tylnej. Wyciągnij maga i przeładuj na sucho szybko kilka razy, nie dociskaj za bardzo zamka do korpusu, jeśli kurek za każdym razem powróci z zamkiem i nie będziesz mógł oddać strzału to wina będzie ewidentna. Edited April 8, 2013 by rumak Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted May 29, 2013 Report Share Posted May 29, 2013 Podłączę się co by nie dublować tematu.. Potrzebuję cylinder do w/w repliki.. Ktoś ma jakiś pomysł ponieważ nic w standardzie TM nie znalazłem w kraju. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts