Vaco Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Witam! Potrzebuję sprawić sobie pakiet LiPo pod taką puszkę: http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_233_207&products_id=6469&name=Tokyo_Marui_-_AN/PEQ-16_Battery_Case_-_Czarny#!prettyPhoto Tutaj pojawia się problem, bo nie za bardzo wiem co tam może się zmieścić. Pomimo tego, że wymiary pakietów są podane, to chciałbym poznać Waszą opinie, a najlepiej kogoś, kto umieścił tam jakąś baterię i wie najlepiej co się zmieści do tej puszki. Nie chcę ryzykować z zakupem baterii, która znowu mi nie będzie pasować. Jeżeli by ktoś pytał, to puszkę zakupiłem używaną i nie posiadam do niej żadnej instrukcji z wymiarami wewnętrznymi. Nic nie chcę też w niej wyłamywać, aby się pakiet zmieścił. Szukam najlepiej czegoś do 2000 mAh pojemności, bo większe pewnie nie wejdą. Najlepiej 11.1 oraz 25C. Jeżeli takich nie da się upchać, to podajcie jakieś sensowne propozycje pakietów do kwoty 100 zł. Wystarczą same nazwy, znajdę sobie :). Link to post Share on other sites
virusotron Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Suwmiarka albo linijka w łapę i pomierz sobie. Potem poszukaj sobie pakietu jaki Ci będzie odpowiadał i się zmieści i w czym problem? na HK masz pakiety i podane rozmiary. Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 Suwmiarką raczej dokładnie wnętrza puszki nie pomierzę. Znalazłem w zasadzie wymiary pakietu jaki został tam umieszczony, ale nie znalazłem wymiarów wewnętrznych puszki tylko zewnętrzne, a to mi się do niczego nie przyda, bo puszka w środku ma różne kawałki plastiku, które odstają, albo są ulane takie wybrzuszenia, jakaś śrubka itd. najlepiej byłoby gdyby ktoś napisał, kto miał taką puszkę jaki pakiet włożył do niej i byłoby po problemie. Chyba się zdecyduję na taki: http://allegro.pl/redox-1800-mah-7-4v-20c-pakiet-lipo-i3114369525.html Wydaje się nie być sporych rozmiarów no i jest wielkości pakietu, który został wspomniany na innym, zagranicznym forum. Link to post Share on other sites
Ru-D Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Da sie zmiescic 7,4V 2200 mAh od Turnigy, tylko trzeba wypilowac tam w srodku taka scianke. Link to post Share on other sites
Vaco Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Czyli jeżeli 7,4V 2200 mAh od Turnigy wejdzie z piłowaniem, to teoretycznie 7,4V 1800 mAh powinno wejść bez piłowania, bo zakładam, że ta pierwsza ma szerokość 3,4 cm i wysokość 1,6 cm, a ta druga ma pewne wymiary 3 cm szerokości i 1,6 cm wysokości. Dobra, w miarę to rozjaśnia sytuację. Kupuję tego z Allegro z linku powyżej. Temat uważam za zamknięty, ponieważ ostatecznie kupuję ten pakiet. Dziękuję za odpowiedzi. Link to post Share on other sites
Recommended Posts