kadafi Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Czy bateria orginalna którą się dostaje w zestawie z replikom długo wytrzyma czy nada się do wyrzucenia po jednej strzelance? Bo niewiem czy odrazu nieazamówic nowej . Ta bateria to 8.4V 1200mah Quote Link to post Share on other sites
dr Ziolo Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 Lepiej zrobisz kupując ładowarkę mikroprocesorową. Stockowa batka wytrzyma co najmniej rok. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 To zależy , jak trafisz. Moja nie wytrzymała nawet jednego hi capa. Od razu ją wywaliłem, ale za to koledze działa już rok na cm 028. Lepiej jeśli od razu kupisz nową bo taniej wyjdzie na przesyłkach. Ja polecam lipo, tylko potrzeba do tego ładowarkę najlepiej Imax b6. Quote Link to post Share on other sites
kadafi Posted April 8, 2013 Author Report Share Posted April 8, 2013 Właśnie też chce cm 028 Quote Link to post Share on other sites
zureekk01 Posted April 8, 2013 Report Share Posted April 8, 2013 wydaj te 150-200 zł na ładowarkę mikroprocesorową a stockowa bateria potrzyma Ci z pół roku może rok , polecam od siebie Redox Alpha V2 wiem , że to nie temat o ładowarkach ale to tak przy okazji tylko ;) Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Tyle ,że z tymi stockowymi batkami jest różnie. Raz potrzyma 2 lata a raz od razu jest do kosza. Lepiej jak kupisz od razu ładowarkę razem z baterią. Będziesz miał pewność ,że będzie replika działać dobrze i długo. Poza tym na lipo jest świetna reakcja na spust. Quote Link to post Share on other sites
Homer96 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Jeżeli nie stać Cię na lepszą ładowarkę kup tylko lepszą baterie. Ta którą dodają do replik to loteria. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Tak, pisz takie głupoty to kupi lipolkę i sfajczy ją podłączając do wolnoładowarki. Kadafi podstawa to dobra ładowarka. Szanowana stokowa bateria cymy moze posłużyć długi czas (choć faktem jest że i loteria się zdażała). Kupno ładowarki Imaxa to koszt rzędu studwudziestu-160 złotych plus jakieś trzydzieści za zasilacz. i za tę cenę masz zestaw do ładowania wszystkich typów batek stosowanych w asg. A jeżeli zaczynasz się strzelać razem z kolegami możecie zrobić zrzutke i kupic wspólnie. I tak słówkiem dalszego wyjaśnienie to nie, ładowarkami typu Batimexa nie naładujesz pakietów LiPo ;D a dodatkowo te ładowarki mimo że mikroprocesorowe są mocno awaryjna. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts