gotrik Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Witam mam pytanie co do tunningu repliki G&P 901S Sentry Troy. Replika stockowo ma około 350 fpsów. Do repliki wsadziłem. Lufa precyzyjna GUARDER 407mm Gumka Hop-Up SYSTEMA Replika właśnie wyszła z serwisu, gdzie wstawili M130 Ultimate Nowy tłok Nową głowice tłoka Nową prowadnice sprężyny. Wyszło 430 fpsów. Wydaje mi się, że to za mało jak na taką sprężynę. Za tunning beknąłem 280zł za same części. Jak myślicie źle to poskładali, czy o co chodzi? Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 420 FPS mam w RK01 BOYia, przy SP120 (doszczelniany)- wymieniony jedynie tłok, głowica tłoka i gumka HU. Morał: gdzieś powietrze spieprza. Na tej konfiguracji dało by się wydusić 450-480 FPS. 430 to stanowczo za mało. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Witam mam pytanie co do tunningu repliki G&P 901S Sentry Troy. Replika stockowo ma około 350 fpsów. Do repliki wsadziłem. Lufa precyzyjna GUARDER 407mm Gumka Hop-Up SYSTEMA Replika właśnie wyszła z serwisu, gdzie wstawili M130 Ultimate Nowy tłok Nową głowice tłoka Nową prowadnice sprężyny. Wyszło 430 fpsów. Wydaje mi się, że to za mało jak na taką sprężynę. Za tunning beknąłem 280zł za same części. Jak myślicie źle to poskładali, czy o co chodzi? Gunfire z tego co wiem zaniżył fps'y swoich g&p.Znajomego G&P sentry z gunfire w opisie miał 360fps,a u mnie na chrono pokazało 420. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 To jest replika kupiona na wgc rok temu, nie na gunfire. Chronowalem ja z prec lufa i gumka systemy i miala 355, ale podobno ten chrono zaniżał jakieś 15 fpsów, wiec by sie zgadzało. Po tunningu ma 430 co też mi sie wydaje za mało i gadałem ze znajomymi ze dziwnie mało. Komora i lufa oklejona teflonfixem przez serwis sle bede to rozbieral bo mam wrazenie ze kulki skrecaja i ze komore cos badziewnie poskladali... Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 (edited) Przypuszczam że replika wyszła z serwisu od Taktycznych... Widząc zakres prac, jestem zdziwiony. Fabrycznie G&P posiada aluminiową głowice cylindra nadającą się jedynie do płaskich tłoków. Fabryczna głowica tłoka co prawda polimerowa zapewnia bardzo dobre uszczelnienie w czasie pracy a co za tym idzie sprężanie. Nie rozumię po co wymieniano ci głowicę tłoka ? Jak oddali Ci głowicę tłoka G&P to podmień sobie przynajmniej z niego oring. Edited April 9, 2013 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 Replika była w Madonionie. Wstepna wycena tunningu to 100-150zl z usluga. Zadzwonili ze trzeba wymienic cos jeszcze i ze wyjdzie kolo 340zl. Dalem sie wrobic bylem na uczelni, spieszylem sie wiec powiedzialem zeby robili, po prostu brak asertywnosci. Tyle tez zaplacilem i mam poczucie ze dalem sie wydymac. Przy odbiorze repliki uslyszalem ze wyszlo tyle bo inaczej za jakis czas musialbym cos wymieniac i bym jeszcze wiecej zaplacic za rozbiorke. Znajomy mowil ze przy wymianie samej sprezyny i tloka w GP jak robili u taktycznych wyciagnal ponad 460 fpsow a za tunning zaplacil blisko 150zl. Mialem tez robic u taktycznych ale so madonionu mam znacznie blizej wiec zawiozlem do nich. Dokladnie to co wstawili Glowica tloka POM, guru technology Ultimate sprezyna 130 powerblack Ma-46 prowadnica sprezyny Madbulltłok xfactor fullteeth Dodam ze czesci fabryczne ktore dostalem spowrotem sa w dobrym stanie za wyjatkiem tloka- minimalnie zjechany, ale docelowo mial i tak isc do wymiany. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Replika była w Madonionie. Wstepna wycena tunningu to 100-150zl z usluga. Zadzwonili ze trzeba wymienic cos jeszcze i ze wyjdzie kolo 340zl. Dalem sie wrobic bylem na uczelni, spieszylem sie wiec powiedzialem zeby robili, po prostu brak asertywnosci. Tyle tez zaplacilem i mam poczucie ze dalem sie wydymac. Przy odbiorze repliki uslyszalem ze wyszlo tyle bo inaczej za jakis czas musialbym cos wymieniac i bym jeszcze wiecej zaplacic za rozbiorke. Znajomy mowil ze przy wymianie samej sprezyny i tloka w GP jak robili u taktycznych wyciagnal ponad 460 fpsow a za tunning zaplacil blisko 150zl. Mialem tez robic u taktycznych ale so madonionu mam znacznie blizej wiec zawiozlem do nich. Dokladnie to co wstawili Glowica tloka POM, guru technology Ultimate sprezyna 130 powerblack Ma-46 prowadnica sprezyny Madbulltłok xfactor fullteeth Dodam ze czesci fabryczne ktore dostalem spowrotem sa w dobrym stanie za wyjatkiem tloka- minimalnie zjechany, ale docelowo mial i tak isc do wymiany. Lepiej byś wyszedł na tym jak byś oddał replikę któremuś z forumowych serwisantów... Co do wyników fakt, słabe. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 http://www.airsoftcompany.at/print_product_info.php/products_id/1114/XTCsid/17cf62b98b5f9cef51c7a4adf4419d61 może to kwestia tego, jak mocne są sprężyny ultimate. Przeliczyłem wszystko według danych z tego sznurka i viola, 426FPS. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 (edited) Czyli rozumiem ze po prostu sprezyna slabej jakosci? A serio widzieliscie sens wymiany pozostalych czesci oprocz sprezyny i tloka, bo mam zamiar wystawic opinie serwisowi i nie chce podejmowac pochopnych decyzji ale jak dla mnie to za taka kase to powinienem miec w replice z 490 fpsow... Edited April 9, 2013 by gotrik Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Zaczniejmy od najprostszej sprawy-jak dogadałeś się z serwisem? Powiedziałeś "zrób mi pan m130" czy "zrób mi pan XYZ FPS"? Jeśli to pierwsze to serwis się nawet ogarnął-wycisnęli więcej niż fabryka daje. Wybrałeś drogi sklep i, jak widać, drogi serwis, zrobili Ci na samych markowych częściach, a za markę też przychodzi sypnąć kasą. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 Mieli zrobic 430-450 fpsow, moja wina w tym tez, chodzi mi o wymiane dwoch czesci ktorych koniecznosc wymiany poddaje pod watpliwosc:) Quote Link to post Share on other sites
Jacek GROT Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Wyszło 430 fpsów. Mieli zrobic 430-450 fpsow [...] No to w dolnej granicy się zmieścili... Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 9, 2013 Author Report Share Posted April 9, 2013 Tak tylko pytanie czy nie dalo sie tego zrobic duzo lepiej? Zwaszcza ze tak jak mowie 130 i 430 fpsow to lekka bieda... Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 420 FPS ma obecnie stockowe G&P na tych samych częściach co miałeś w Sentry od nowości. Chciałeś 430-450 trzeba było kupić Guardera M120 i wsadzić samemu, nic więcej nie kombinować. Wszystko by wyszło mniej jak 60 zł. Przy M130 Guardera już trzeba myśleć o wymianie tłoka, mocniejszych zębatkach ale FPSy też inne (470-500) Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted April 9, 2013 Report Share Posted April 9, 2013 Jak Cervantez napisał + wymiana smarów, podkładkowanie, nic dodać nic ująć... :) Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 http://www.wgcshop.com/wgc2008/main/product_detail1.php?search=special&rs=%20M4&item=GP-AEG-902 przecież tutaj jest 360 w stocku? Quote Link to post Share on other sites
kosteQ86 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 A cylindra nie wymieniałeś? Zmieniłeś lufę na dłuższą od stockowej i możliwe że zmiana typu cylindra by pomogła. Do tego po cholerę wymieniali Ci prowadnice sprężyny? Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 A cylindra nie wymieniałeś? Zmieniłeś lufę na dłuższą od stockowej i możliwe że zmiana typu cylindra by pomogła. Do tego po cholerę wymieniali Ci prowadnice sprężyny? Wymieniłem tylko to co jest napisane w poście. Nie wiem po cholere wymieniali prowadnice sprężyny. Jak dla mnie przy 350fpsach stockowo w GP, lufie precyzyjnej 407(dłuższa niż stockowa), gumka systemy, wymiana samego tłoka i spręzyny powinny dać 430 fpsów... Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 (edited) http://www.wgcshop.c...item=GP-AEG-902 przecież tutaj jest 360 w stocku? No tak i zmierzam do tego że przy tych samych częściach wewnętrznych z inną sprężyną obecnie repliki mają 420 FPS wymiana samego tłoka i spręzyny powinny dać 430 fpsów... Wystarczyła wymiana samej sprężyny na M120 A tak po prawdzie Gotrik, trzeba było zapytać pierw na ASG Kraków to bym Ci wszystko powiedział nim oddałeś replikę do Mad Onionów. Edited April 10, 2013 by Cervantez Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 No tak i zmierzam do tego że przy tych samych częściach wewnętrznych z inną sprężyną obecnie repliki mają 420 FPS Wystarczyła wymiana samej sprężyny na M120 A tak po prawdzie Gotrik, trzeba było zapytać pierw na ASG Kraków to bym Ci wszystko powiedział nim oddałeś replikę do Mad Onionów. W ramach wyjaśnienia nie jestem jakoś dobrze obeznany, ale wiedze podstawową mam. Od początku nastawiałem się na wymianę sprężyny i tłoka i też tak mi powiedzieli przy wstępnej wycenie. Chodzi oto, że serwis zadzwonił, że trzeba wymienić coś jeszcze- to oni są przecież ekspertami niech robią. CHodzi oto, że części które dostałem spowrotem są w bardzo dobrym stanie i się zastanawiam, czego to jest kwestia? Niekompetenty serwisant, czy może polityka sklepu nastawiona na naciąganie klientów? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Spytam jeszcze podchwytliwie-która seria G&P? Niebieskie czy czarne pokrętło komory hopa? Starsze wersje miały słabsze bebechy. Nowsze mają lepsze (łykają 120 bez skargi). Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 Czarne, replika kupiona w styczniu 2012. Seria 901 teraz sa 902 chyba. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 (edited) To chyba jednak sklep Cię naciągnął. Nowe repliki G&P powinny dawać 430efów na springu M120, a tego springa to bebechy łykają jak młody pelikan (flernych osiek zębatki nie liczę, bo one lecą się kochać nawet na stocku). Edited April 11, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted April 11, 2013 Report Share Posted April 11, 2013 Niekoniecznie. Wystarczy że sklep sprowadził replikę od dystrybutora który zamawia repliki na konkretny rynek np Echigoya - repliki z tamtad są fabrycznie downgradeowane. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted April 11, 2013 Author Report Share Posted April 11, 2013 (edited) Niekoniecznie. Wystarczy że sklep sprowadził replikę od dystrybutora który zamawia repliki na konkretny rynek np Echigoya - repliki z tamtad są fabrycznie downgradeowane. Replika przywieziona prosto z HongKongu :icon_smile: I tak jak mowie chronowana w Warszawie chyba 17 marca około 355 fpsów przy zaniżeniu około 15 fpsów co by się zgadzało. Fabrycznie 350-360fpsów i trochę więcej po wsadzeniu lepszej lufy i gumki. Edited April 11, 2013 by gotrik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts