Azur Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Witam Zakładam temat ponieważ mam następujące zapytanie dotyczące, jak w temacie, rozmiaru poduszek. Otóż chcę wymienić w swoim plastikowym MICHu poduszki na oryginalne. W tej chwili interesują mnie Oregon Aero, jako, że to poduszki żelowe. Problem pojawia się z rozmiarem. Co oznacza rozmiar "6", czy "8"? Jak się taki rozmiar ma rozmiaru hełmu i wielkości głowy? Generalnie, jak dobrać rozmiar poduszek? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 http://www.oregonaero.com/ballistic-helmet-upgrades/pad-thickness Odpowiedź poniekąd znaleziona. Rozmiar to nic innego jak grubość poduszki wyrażona w części cala. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 OA robią się baaardzo twarde w niskich temperaturach. Lepiej sprawdzają się Team Wendy, ewentualnie Skydex. Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted April 10, 2013 Report Share Posted April 10, 2013 Mam inne acz podobne pytanie: potrzebuję poduszek kontrakcianych, dobrych, ale CIENKICH. Problem polega na moim dużym łbie (coś między L i XL), znalazłem sobie fajną ciężką replikę micha, ale żeby jakoś to wyglądało poduszki powinny być na maksa cienkie. Które są godne polecenia? Oregony Szaszłyk mówisz że robią się twarde? To w takim razie Zap'y? Czy Skydexy? Heh, odpowiedź poniekąd znaleziona, wystarczyło wleźć w link 3 posty wyżej... :P Czyli pewnie najlepiej byłoby wziąć w moim przypadku size 4, tak? I wciąż, które najlepsze? Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted April 10, 2013 Author Report Share Posted April 10, 2013 No mniejszego rozmiaru chyba nie ma :). W innym temacie poświęconym poduszkom do hełmów polecano jeszcze MSA. Tak czy srak, na Allegro najczęściej widuję Oregony Areo. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts