turysta144 Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Szukajac jakis fajnych fot sigmy trafilem na to http://www.co2air.de/wbb2/thread.php?threadid=16732 co o Tym myslicie? :?: :?: :?: A jak by na normalna , standardowa Sigme założyc tłumi ktory by troche wytłumił ja? Czy ktos ma cos takiego? Link to post Share on other sites
żylet Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Witaj. Thorg z j-bia ma bodajże identyczną. Pogadaj z nim. Ostatnio na strzelance miał z nią jakieś problemy. Zamek mu zamarzał ... Pozdro Link to post Share on other sites
Piotersky Posted June 4, 2005 Report Share Posted June 4, 2005 Witam Mój kolega posiada taką Sigmę. Do stokowej broni dokupił w Military zestaw "tłumika" oraz dłuższej lufy. "Tłumika", gdyż jest to tylko zakrycie dłuższej lufy. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
Dundee Posted June 5, 2005 Report Share Posted June 5, 2005 Mam taką już od czterech miesięcy, a ostatnio dokupiłem do niej ten zestawik (czyli 6"lufa+tłumik), jestem zajebiście zadowolony. Przeciwnika można zdjąć nawet z dużej odległości (zasięgiem dorównuje elektrykom, a niektóre nawet przewyższa), na krótszych dystansach "oberwanie" z takiego guna może być bolesne :twisted: dla przeciwnika (w zależności od odległości). W kwestii zamarzania zaworu to owszem, występuje coś takiego (syfonowanie) ale tylko w przypadku szybkiego oddania kilkunastu strzałów "raz po raz" i to w temperaturach otoczenia niższych niż letnie . W przypadku gdy pomiędzy kolejnymi strzałami zachowane są krótkie (3-6 sek.) przerwy (w zimniejsze dni) to syfonowanie nie występuje, a z jednej kapsuły CO2 można oddać nawet do 80 strzałów. Polecam jako broń boczną. Link to post Share on other sites
Grey Fox Posted June 25, 2005 Report Share Posted June 25, 2005 a bez tego "tłumika" czyli na stockowej lufie to jak celna jest ta sigma? Link to post Share on other sites
turysta144 Posted June 26, 2005 Author Report Share Posted June 26, 2005 Wiesz jesli chodzi o celnosc to na kulka 0.25 i dobrze ustawionym hop-upie jest celna (ale ustawienie hop-upa kosztowalo mnie duuuuzo nerwow). Ale nie polecilbym nikomu Sigmy, chyba ze chce cos czym mozna sie pochwalic przed kumplami na zlocie, bo w boju jest bardzo zawodna! Link to post Share on other sites
Miedza Posted June 28, 2005 Report Share Posted June 28, 2005 Mam tak samo jak Dundee ten zestawik i jest dokładnie tak jak on pisze. Hałas bierze się w niej z powodu blow-backa. To nie jest dzwięk wylatującej kulki tylko przeładowania zamka i z tym już się nic nie zrobi. Co do celności to na kulkach min. 0.25 i z tym zestawem zaczyna byc dobra. Ja osobiście nie mam z nią żadnych większych problemów, syfonu nigdy nie miałem i polecam ją z pełną odpowiedzialnością. Używałem jej przez 5 miesięcy jako głównej i nigdy mnie nie zawiodła, teraz jest boczną. Link to post Share on other sites
Recommended Posts