pastor1616 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Mam problem z baterią - od wczoraj nie mogę naładować baterii , na ładowarce świecą się dwie diody (czerwona i zielona ) równocześnie i migają co oznacza u mnie złe połączenie baterii- ale jak można źle podłączyć baterię?? raczej nie możliwe. Orientuje się ktoś co to może być za powód , kumpel któremu ją pożyczyłem chyba zrobił jakąś zwarę bo mówił , że po podłączeniu do repliki zaiskrzyło i zrobiła się gorąca -zaznaczam , że bateria jest nowa ma około 2 miesięcy tylko paragon zgubiłem i nie mogę wysłać do sklepu więc może coś z waszą pomocą uda się zdziałać. Quote Link to post Share on other sites
Hatch Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Może odwrotna polaryzacja? Jaką masz ładowarkę? Quote Link to post Share on other sites
robert2 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 jaką masz ładowarke z gunfire taką niebieska? tez ja mam i tez u mnie tak miga. Quote Link to post Share on other sites
maly46 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 Tez mam ta ladowarke. Nie dzialala poprawnie od samego poczatku. Balanser jest zepsuty. gdy jest 12,6V powinna przestac ladowac i zaswiecic sie na zielono. Pierwsze dwie cele sa na zielono a 3 na czerwono. Musze sam pilnowac i odlaczyc. Quote Link to post Share on other sites
robert2 Posted April 17, 2013 Report Share Posted April 17, 2013 a u mnie jest 1wsza cela flashing 2 ostatnie czerwone Quote Link to post Share on other sites
pastor1616 Posted April 18, 2013 Author Report Share Posted April 18, 2013 Moja ładowarka to CARSON LB CHARGER II do tej pory ładowała bez zarzutów. W przypadku baterii 11.1 nie mam problemu z ładowaniem. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted May 7, 2013 Report Share Posted May 7, 2013 Obawiam się ,że jak zwarł cele lipo to może być już po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts