mlody96 Posted April 18, 2013 Report Share Posted April 18, 2013 Drodzy maniacy! :) Mam pytanie, czy ktoś kto użytkuje hi-capę posiada, taką kaburę http://www.usarmy.pl/wyposazenie-taktyczne-kabury-kabura-do-colta-o_l_130_527.html ? Sam mam Hi-capę od Tm-a i wcześniej miałem chińską udową kaburę uniwersalną, która oczywiście nadaje się tylko do przechowywania jakiejś, równie chińskiej zabawki z rynku. Kabura na colta powinna pasować do hi-capy, ale zawsze można zapytać, może znacie inne kabury z systemem molle, które zmieszczą się na kamizelkę http://www.usarmy.pl/condor-outdoor-condor-modular-chest-set-o_l_1225.html Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 (edited) Mam taką która jest rzekomo do Beretty, choć na moją jest trochę przymaława nie zapnę tego napa, więc trzyma się tylko na gumce. Dla mnie żadna strata. Największym mankamentem jest dobry montaż, napociłem się trochę żeby w miarę równo przylegała do kamizelki. Myślałem nad kupieniem klipsów mAlice ale nie wiem czy by coś to dało. Edited April 20, 2013 by MoreLike Quote Link to post Share on other sites
mlody96 Posted April 20, 2013 Author Report Share Posted April 20, 2013 Dzięki za odpowiedź, a jak się trzyma podczas biegania, skakania, mocno lata, czy się trzyma dobrze kamizelki? I czy te zabezpieczenia starczą, tzn. czy podczas sprintu/skakania replika nie wypadnie? Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted April 20, 2013 Report Share Posted April 20, 2013 MoreLike czy mi się wydaje czy zamocowałeś kaburę dla praworęcznych po lewej stronie? Klipsy Malice nic Ci nie dadzą, prędzej opaski do kabli. Quote Link to post Share on other sites
MoreLike Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 (edited) Mam zamocowaną kaburę dla leworęcznych po lewej stronie :icon_razz: @Młody96 Kabura jest okej gumka trzyma bardzo dobrze, wygodnie się ją ściąga i dobrze dobywa broń. Za to montaż jest w najlepszym wypadku kiepski. Taśmy są za miękkie i nie są przyszyte do kabury [ są po prostu przeciągnięte przez palsy na kaburze, można je wyjąć i przełożyć na drugą stroną i tak mamy kabura dla lewo/praworęcznych] przez co gibie się w czasie biegu, a jak masz miękką kamizelkę bez płyt itp to pewnie jeszcze bardziej. Za tam kabura jest godna polecenia tylko pod warunkiem jeśli rozwiążesz problem dobrego montażu.... Swoją drogą jeśli masz kamizelkę z ładownicami to może spróbuj po prostu poświęcić którąś na kaburę :P Edited April 21, 2013 by MoreLike Quote Link to post Share on other sites
Punisher Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 A próbowałeś przepleść taśmy do montażu tak jak to powinno być w Molle czyli raz kamizelka raz kabura? Przy miękkich taśmach powinno dać radę, a trzymanie będzie nieporównywalnie lepsze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts