Hiena_Echo 1 Posted April 21, 2013 Report Share Posted April 21, 2013 Witajcie tak jak w temacie, która z tych klamek KP-05 czy KP07 jest lepsza. Chodzi mi o wersje na GG czym szczególnym się różnią ? którą brać którą byście mi polecili bardziej ?. No i najważniejsze pytanie czy kupienie ich w wersji na GG, będą do nich pasowały magi na co2 ?, słyszałem że KJW mieści magi na co2 jak to jest ? KP-05 : http://gunfire.pl/product-pol-1152192521-HI-CAPA-KP-05-Full-Metal.html KP-07 : http://gunfire.pl/product-pol-1152196131-Replika-pistoletu-KP07.html Zastanawiam się nad nimi właśnie z racji Promocji na Gunfire.pl. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Hiena_Echo 1 Posted April 22, 2013 Author Report Share Posted April 22, 2013 I jak chłopaki mieliście do czynienia z tymi replikami ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 No 1wszy jest na magazynki z Hi-capy, mój egzemplarz zepsuł się (mechanizm spustowo-kurkowy). Oddałem na reklamację. 2gi to kopia 1911, magazynki wąskie, nie użyjesz CO2. Poczytaj bo pełno informacji jest o tym na forum Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 KP-05 dziala i na GG i na CO2 http://www.kjworks.com.tw/main.php Kp-07 rowniez dziala na GGi na Co2 http://www.kjworks.com.tw/main.php Wazne jest to iz model musi buc do tego przystosowany. Wszystkie modele KJW na co2 beda dzialaly na GG. Natomiast niektore modele COLT-a 1911 na GG nie maja miejsca w gripie na magazynek z co2. Najlatwiej to rozpoznac sprawdzajac ksztalt otworu na dole rekojesci pistoletu. Jesli jest on prostokatny to tylko GG jesli ma 2 zaogroglenia to wejdzie magazynek na co2. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 2gi to kopia 1911, magazynki wąskie, nie użyjesz CO2. Tu się nie zgodzę. Ten Colt ma chwyt profilowany wewnątrz - akceptuje specjalne magazynki na CO2. Poczytaj bo pełno informacji jest o tym na forum A tutaj zgodzę się w zupełności. Autor dostał ode mnie parę dni temu kilka linków w odpowiedzi na dokładnie taki sam temat i chyba nawet nie zadał sobie trudu, żeby do tych linków zajrzeć... Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Jesli chodzi o roznie to model Kp-05 to Hi Capa wiec rekojesc pistoletu jest znacznie szersza naz w Kp-07. Ja bym bral KP-07. Quote Link to post Share on other sites
A7 x Posted April 22, 2013 Report Share Posted April 22, 2013 Posiadam KP-05, całkiem przyjemny sprzęcik, do tego fajnie kopie. Z podanego linku widzę, że ja mam inne okładziny, widać są różne wersje tego samego modelu. Kupując gaziaka trzeba go regularnie czyścić, także szykuj się do częstego rozbierania na czynniki pierwsze :) @pidzejfat możesz sprecyzować ? Uszkodzenie przypadkiem nie wynikło z silnego naciskania spustu, kiedy pistolet był zabezpieczony ? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 23, 2013 Report Share Posted April 23, 2013 PIetracha A tego w sumie nie wiedziałem, także dzięki za sprostowanie mojej wypowiedzi, ze zdjęć z GF nie wynikało to że można stosować magi CO2. A7 x Nic takiego nie miało miejsca, pistolet przeleżał 2 miesiące w walizce i niestety ale przestało działać samonapinanie, po każdym strzale należało przeładować ręcznie. I zamek sam w sobie blokował się na 3-5mm . Quote Link to post Share on other sites
Hiena_Echo 1 Posted April 24, 2013 Author Report Share Posted April 24, 2013 Dzięki Chłopaki :), więc jeśli oba będą działały na GG i na Co2 to biorę KP-07. Quote Link to post Share on other sites
ghottti Posted July 9 Report Share Posted July 9 Odświeżę temat, Mam KP07 zakupiony z GG i chcę dokupić magazynek na CO2. Miejsce w chwycie mam, ktoś mi podpowiedział, że jeśli jest czerwona dysza to można używać - ja mam czerwoną i wszystko pięknie , ale... i w sklepie Gunfire i w Militaria na zadane pytanie uzyskałem odpowiedź, że nie zaleca się używania CO2 w replikach na GG. Jak do tego podejść, chciałbym mieć możliwość użytku CO2 bo nie zawsze wygodnie jest nosić ze sobą butle z gazem. Czy może ma ktoś praktyczne doświadczenie w tym temacie? Może się coś uszkodzić? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts