Adamov Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Prosiłbym Was o pomoc - jakiego producenta, niżej podane repliki, najlepiej brać w tych przedziałach cenowych (jeśli wogóle występuje dana replika godna polecenia w danym przedziale cenowym): 1. 400/500 zł 2. 600/800 zł Chodzi mi przede wszystkim o jakość mechanizmów ale i wytrzymałość całej konstrukcji (żeby mi replika się nie rozpadła po kilku treningach w lesie gdzie mógłbym przypadkowo uderzyć w drzewo czy coś podobnego). Jeśli chodzi o skorupę to może to być i polimer jak i stal. Rodzaje replik: AK47 AK74 G36 MP5 Steyr AUG L85 FAMAS M16 HK G3 Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 przed zadaniem pytania należy wykazaćminimum własnego zaangażowania http://forum.wmasg.pl/topic/122641-poradnik-maniaka-dla-poczatkujacych/ Sprawdź pkt.8 Quote Link to post Share on other sites
Adamov Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 (edited) Poradnik czytałem już i zauważ, że przede wszystkim podawane są tam repliki AK, M16, G36 i MP5 a zauważ, że pytam się także o inne modele. Przyznaje, że mogłem darować sobie cztery pierwsze typy replik ale też słyszałem różne opinie na ich temat (chodzi mi o te w przedziale cenowym do 400 zł podanym przez LogaNa) i dlatego chciałem to zweryfikować. Edited April 25, 2013 by Adamov Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 25, 2013 Report Share Posted April 25, 2013 Więc w skrócie: Daruj sobie podział na dwie półki cenowe. Cena replik jest zależna od modelu, producenta i wersji. Ponadto jest niewielu producentów robiących niektóre z Twoich typów. Po krótce, jak ja to widzę: AK74 - Cyma<Boyi G36 - JG<Boyi<Ares MP5 - JG<Cyma Steyr AUG - JG<CA L85 - Army FAMAS - CG M16 - EA, KWA HK G3 - JG<CA Na zielono zaznaczyłem repliki których bym nie brał a nie ma wyboru w tej klasie cenowej. W przypadku replik CA, KWA, EA należy wydać trochę więcej pieniędzy + doliczyć kolejne na baterię i ładowarkę. Oczywiście jest więcej replik i producentów a wyżej wymienione propozycje są czysto subiektywne i dobierane na zasadzie "Co ja bym kupił". Jeżeli ktoś ma inne zdanie to proszę się nie krępować :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Adamov Posted April 25, 2013 Author Report Share Posted April 25, 2013 Wielkie dzięki za odpowiedź. Mogę powiedzieć, że czuje się usatysfakcjonowawszy Fajnie, że podałeś, który jest lepszy od którego przy danym modelu (np. Cyma lepsza od JG przy MP5), dzięki temu mogę dokładniej określić zamiary do sił (finansowych) :) Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Fajnie, że podałeś, który jest lepszy od którego przy danym modelu (np. Cyma lepsza od JG przy MP5), dzięki temu mogę dokładniej określić zamiary do sił (finansowych) :icon_smile: AK74 - Cyma<Boyi :bialaflaga: Zaraz i tak sie znajdą osoby które będą chciały to zmienić, bo moim zdaniem jest odwrotnie :D Quote Link to post Share on other sites
Adamov Posted April 26, 2013 Author Report Share Posted April 26, 2013 To jak coś to powiedź dlaczego tak uważasz ;) Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 grzesio Oczywiście jest więcej replik i producentów a wyżej wymienione propozycje są czysto subiektywne i dobierane na zasadzie "Co ja bym kupił". Jeżeli ktoś ma inne zdanie to proszę się nie krępować :icon_lol: Stawiam boyi wyżej nad cymę ze względu na wygląd zewnętrzny. Jestem świadom tego ,że Cyma ma lepsze wnętrzności (choć ta granica zaciera się coraz bardziej) ale po co komu potencjał tuningowy do astronomicznych prędkości w szturmówce? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted April 26, 2013 Report Share Posted April 26, 2013 Z wnętrzności cyma ma tylko lepszy silnik. Miałem/mam jedno i drugie. Koszt używanego silnika Cymy to 35PLN :>. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted April 28, 2013 Report Share Posted April 28, 2013 grzesio Stawiam boyi wyżej nad cymę ze względu na wygląd zewnętrzny. Jestem świadom tego ,że Cyma ma lepsze wnętrzności (choć ta granica zaciera się coraz bardziej) ale po co komu potencjał tuningowy do astronomicznych prędkości w szturmówce? Ugh, źle to odczytałem :D Myślałem że cyma była pozstawiona wyżej, a teraz patrze i jest inaczej. Sorka. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts