mateo1234 Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 http://gunfire.pl/product-pol-1152192513-M9-KJW-FULL-METAL-GGB0304TM-.html Czy po zmianie magazynka na CO2 ta replika bedzie dobrze dzialac? Czy Przejscie z GG na CO2 moze cos uszkodzic albo w jakikolwiek sposob negatywnie wplynac na replike? Quote Link to post Share on other sites
asas Posted May 4, 2013 Report Share Posted May 4, 2013 (edited) Działać powinna dobrze, tylko weź parę spraw pod uwagę przed zmianą: - magazynki na CO2, z racji ciśnienia, częściej ulegają awariom - stosowanie gazu o wyższym ciśnieniu zwiększy zużycie części, skracając żywotność repliki - CO2 nie zawiera olejku silikonowego, dlatego powinieneś zwracać uwagę na odpowiednią konserwację części - sprawdź czy Twoja replika w ogóle ma możliwość użytkowania CO2, przynajmniej w Colt'ach kapsuły wystają z magazynków (boki) przez co konieczne jest odpowiednie wycięcie na kapsułę w szkielecie - najlepiej wystosuj zapytanie do sklepu w którym zakupiłeś replikę o to, czy po zmianie na CO2 replika wciąż będzie objęta gwarancją Pozdrawiam, Asas. Edited May 4, 2013 by asas Quote Link to post Share on other sites
Pablo W-ch Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Hejka mam tą replikę w wersji na co2 i z tego co się orientuję to żeby replika dobrze działała to trzeba wymienić kilka części na te wytrzymalsze. Bodajże tłok i sprężynę powrotną na silniejszą ale pewien nie jestem. A jeśli chodzi o maga na co2 to spokojnie wejdzie bo wielkość maga na co2 i gg jest taka sama i nie ma problemu. Jedyna różnica to ta że w magach co2 wystaje na dole kawałek i powinno nałożyć plastikową nakładkę. Ale myślę że jak wymienisz kilka części i maga to repliczka będzie działała dobrze i bez problemów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts