Szeregowy123 Posted May 5, 2013 Report Share Posted May 5, 2013 Witam, mianowicie chodzi mi o mocowanie tłumika , nie jest to zwykły gwint prawo czy lewo skrętny tylko bardzo dziwne JG'owskie mocowanie , niestety mój tłumik uległ zniszczeniu i nie mogę go nawet skleić. Czy są jakieś specjalne tłumiki bądź przejściówki na zwykłe mocowanie ? PS.Może pomoże jakiś użytkownik JG067mg np. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 (edited) Pamiętam, że szukając odpowiedniego tłumika do swojej repliki natknełem się w którymś z większych sklepów na nowy tłumik SD6 od cymy, który powinien pasować także do JG. Jeśli to zawiedzie poszukaj w komisie. Te tłumiki nie są jakieś "specjalne", a po prostu mają dedykowany montaż QD. A co do przelotki z SD6 na gwint 14mm CCW to nigdy o czymś takim nie słyszałem. W skrajnym wypadku możesz poszukać osoby świadczącej usługi ślusarskie w twoim mieście, i dorobić sobie taki tłumik podając za wzór pozostałości tego tłumika. Edited June 13, 2013 by Tomek P-ń Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Chwilowo niedostępne tłumik ale mają być. Skontaktuj się ze sklepem. Quote Link to post Share on other sites
Buniek92 Posted June 13, 2013 Report Share Posted June 13, 2013 Zapytaj sklep azteko.pl, męcz mailami większe sklepy, daj ogłoszenie w komisie. Quote Link to post Share on other sites
Tomek P-ń Posted June 14, 2013 Report Share Posted June 14, 2013 http://taktyczny.com/czeci-replik-elektrycznych/tumiki-dwieku/tumik-mp5-sd.html Quote Link to post Share on other sites
kpina Posted November 1, 2016 Report Share Posted November 1, 2016 Hej, Mam identyczną sytuacje, tez jestem posiadaczem Niestety w wyniku pionowego upadku tłumik do mojej mp5 uległ zniszczeniu. Czy wie ktoś gdzie mogę odpowiedni zakupić(w necie na szybko nie znalazłem)? Albo być może spotkał się z podobnym problemem i znalazł jakiś zamiennik... czy jakiekolwiek inne rozwiązanie. Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Quote Link to post Share on other sites
kpina Posted November 23, 2016 Report Share Posted November 23, 2016 Jeżeli jeszcze ktoś nie zna rozwiązania problemu-->http://forum.wmasg.pl/topic/161891-jg-mp5sd-jg0067mg-dluzsza-lufa-precyzyjna/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts