Cetizier Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Powodem wyżej wymienionych problemów może być coś innego, aniżeli ubita sprężyna? Na kulkach 0.25g lecą one dość wolno, i niedaleko, a na 0.28g lecą na 5 metrów, a żaden hop-up nie pomaga. Szczelność cylinder-tłok jest okej. Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Raczej wątpię aby jakakolwiek mocno ubita sprężyna nie sprężała powietrza dostatecznie szybko, aby replika pluła na 5m. Sprawdź szczelność układu dysza --> gumka HU i sprawdź czy gumka hu się nie podwija gdy wchodzi do niej dysza. Napisz jeszcze co to za replika i jaka to sprężyna. ;) Pozdrawiam Kocur ;) Quote Link to post Share on other sites
Cetizier Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 (edited) CM.028 po drobnej renowacji (wymienione łożyska i głowica tłoka). Sprężyna stockowa. Edited May 9, 2013 by Cetizier Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 (edited) To sprawdź to co napisałem. Może w tym jest problem. Edited May 9, 2013 by Across321 Quote Link to post Share on other sites
Cetizier Posted May 9, 2013 Author Report Share Posted May 9, 2013 Rozebrałem, wyczyściłem z nadmiaru smaru... i strzela normalnie. Pojęcia nie mam czemu. Swoją drogą mam jeszcze drugi problem - z selektorem ognia. Mianowicie nie działa on prawidłowo, czyli np. na pozycji zablokowanej jest ogień ciągły, a na pojedynczym jest zablokowane. W ten deseń, niedokładnie tak. Powodem tego mogą być starte pierwsze ząbki na płytce selektora? Quote Link to post Share on other sites
Across321 Posted May 9, 2013 Report Share Posted May 9, 2013 Mogą być to te wytarte ząbki na płytce albo źle połączyłeś cały ten zespół (nie wiem jak to nazwać) na zewnątrz GB, który odpowiada za ruch płytki selektora. Pozdrawiam Kocur :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts